«Всіх впускати, нікого не випускати»: у Луцькраді скандал через ринок «Привіз»

«Всіх впускати, нікого не випускати»: у Луцькраді скандал через ринок «Привіз»

У Луцькій міській раді протестують підприємці ринку «Привіз». Вони проти зведення будівельних магазинів та офісів на місці ринку фірмою «Екопрод», що належить екс-лідеру Партії регіонів на Волині Олександру Башкаленку.

Нагадаємо, обурені рішенням закрити ринок «Привіз», підприємці прийшли до міської ради. Вони наголошують – у липні минулого року міська рада продовжила договір оренди на 10 років, а в червні цього року плани змінились. На прохання підприємства «Екопрод» міська рада видала містобудівні умови, які дозволяють будувати на цьому місці магазини будівельних товарів та офіси.

«Пан Башкаленко довгий час планував прибрати цю територію до рук, після 2014 року він просто не знав, як це зробити і чекав нагоди. Нагода з’явилась в особі пана Петрочука (йдеться про заступника міського голови Костянтина Петрочука, - ред.)», - сказала підприємиця Оксана Корнелюк.

З її слів, генеральний план міста передбачає роботу ринку на цьому місці.

«Ви обслуговуєте не інтереси громади, а інтереси однієї людини, не поважної в нашому місті», - наголосила жінка.

Депутат Павло Данильчук (фракція «Народний контроль») запропонував змінити рішення міської ради і віддати ділянку ринку «Привіз» в оренду комунальному підприємству «Луцькі ринки».

«З проросійськими «ригами» працювати не можна. Вони дурять людей і ми це бачимо на прикладі інших об’єктів», - сказав він.

«Рік тому ми говорили про те, що землю потрібно віддавати в оренду не підприємству «Екопрод», а «Луцьким ринкам». Так було б набагато простіше захистити інтереси підприємців. Я пропоную розірвати договір оренди, щоб захистити цих людей. Інакше ми матимемо торговий центр, а люди шукатимуть роботу», - сказав також депутат Микола Федік (фракція «Свобода»).

Секретар Луцькради Григорій Пустовіт погодився оголосити перерву та скликати депутатську комісію. Та в 11:30, коли повинна була розпочатись сесія, депутати фракції «УКРОП» не прийшли. Григорій Пустовіт переніс початок сесії на 14:00.

Підприємці відреагували на цю звістку вигуками: «Ганьба», «Всіх впускати, нікого не випускати». Вони обіцяють протестувати «до перемоги».

Попри те, що підприємці стоять біля дверей сесійної зали, кілька депутатів таки вийшли.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Чому падає долар? Як довго це триватиме?
Наступна новина Продаж сільськогосподарської землі в Україні можуть дозволити вже до кінця року
Останні новини
Схожі новини