Встиг обрати ім’я для доньки: історія полеглого волинянина-Героя Івана Маковецького

Встиг обрати ім’я для доньки: історія полеглого волинянина-Героя Івана Маковецького

Солдат Іван Маковецький, позивний Мак, загинув 18 травня 2022 року у бою з окупантами поблизу села Успенівка Запорізької області. Воїну було 24 роки.

Про Героя з Волині розповіли на платформі історій про загиблих захисників та захисниць України «Меморіал Героїв».

Іван народився в селі Котуш Волинська область. Дитинство та шкільні роки провів у селі Щедрогір Ратнівського району. Закінчив Переяслав-Хмельницький державний педагогічний університет імені Григорія Сковороди за спеціальністю «Політологія». У 2019 році був призваний на строкову службу до лав ЗСУ. Дуже любив футбол. Захоплювався історією. У перервах між навчанням працював за кордоном. Коли був удома, проводив час з друзями та рідними, дуже любив своїх племінників.

У 2021 році після демобілізації Іван освідчився коханій однокласниці Інні. Восени того ж року одружилися. Жили в Києві. 1 лютого 2022 року подружжя дізналося, що чекають на первістка. Однак, вже за 23 дні почалася повномасштабна війна.

24 лютого Іван пішов до військкомату. На початку березня він став бійцем 14-ї окремої механізованої бригади імені князя Романа Великого. Служив на посаді стрільця. Брав участь у боях в Житомирській, Київській, Миколаївській та Запорізькій областях. І весь час був на зв’язку із коханою дружиною.

«Побратими розповідали, що сварилися постійно з ним, бо вилізе на дах будинку або дерево, щоб зловити мережу і подзвонити додому. Казали, що він навчив їх, як потрібно спілкуватися з дружиною та мамою, був для них прикладом», – розповідає дружина загиблого Інна Маковецька.

Іван дуже хотів мати доньку, саме так і сталося. За тиждень до загибелі він навіть обрав для неї ім’я – Уляна. Дівчинка народилася майже через 5 місяців – 11 жовтня 2022 року.

«Він був без перебільшення найкращим чоловіком. Мій всесвіт, моє серденько. Про нього тільки найкращі спогади у всіх, хто його знав. У нього не було поганого настрою, ніколи не сердився, завжди на позитиві і з піснею. Де б він не був, його скрізь любили. Він заполоняв собою, своїми жартами та сміхом весь простір», – додає Інна.

Посмертно солдав Маковецький нагороджений орденом «За мужність» ІІІ ступеня.

Поховали військовослужбовця в селі Щедрогір на Волині.

У Івана залишилися мама, дружина, маленька донечка та сестра з сім'єю.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Майже 200 лучан взяли участь в забізі у вишиванках на підтримку ЗСУ
Наступна новина Волинянка вигляділа внука, як рідну дитину, а тепер чекає його з війни
Останні новини
Схожі новини