«Хороший син, коханий чоловік, люблячий татусь»: спогади про полеглого Героя Миколу Гарджалу

«Хороший син, коханий чоловік, люблячий татусь»: спогади про полеглого Героя  Миколу Гарджалу

Солдат Микола Гарджала, позивний Гага, загинув 11 червня 2023 року біля села Іванівське під Бахмутом на Донеччині. Рятуючи побратима на полі бою, сам отримав смертельні поранення в результаті ворожого артилерійського обстрілу. Воїну назавжди 28.

Його історію розповіли на платформі «Меморіал Героїв».

Микола народився в селі Озютичі Волинської області. Жив у Луцьку. Навчався у Луцькому вищому професійному училищі будівництва та архітектури. Згодом закінчив Луцький національний технічний університет. Працював столяром на меблевій фабриці «ВНД». У 2014-2015 роках був учасником АТО на Донбасі.

З початком повномасштабної війни чоловік без вагань повернувся до лав Збройних Сил України, щоб боронити рідну країну від окупантів. Микола служив у 5-ій окремій штурмовій бригаді. Обіймав посаду номера обслуги кулеметного взводу. Виконував бойові завдання на найзапекліших ділянках фронту.

«Біль зник. Долоні долі виповнені вщерть. Ціну свою складу єдиному, святому. Так непомітно промайнула смерть – кінцева станція повернення додому... В боротьбі за Незалежність України та життя кожного з нас загинув ще один воїн – наш випускник Микола Гарджала. В цей гіркий час всі ми схиляємо голови в скорботі й жалобі та висловлюємо щирі співчуття родині, близьким та друзям Миколи. Нехай добрий, світлий спомин про нашого захисника стане сильнішим за смерть і назавжди залишиться у пам’яті рідних, колег, друзів, бойових побратимів, усіх, хто знав його, любив і шанував», – зазначили на сторінці Луцького училища.

«Мама виховувала їх з братом сама, оскільки їхній тато трагічно загинув, коли вони були ще маленькі! Микола був хорошим сином, коханим чоловіком, люблячим татусем, просто хорошою і доброю людиною! Непоправна втрата, горе, біль, вічний сум. Царство небесне, вічна пам'ять Герою!» – написала знайома загиблого Юлія Соколюк.
Поховали захисника в селі Полонка на Волині.

Вдома на нього чекали мама, брат, дружина і син.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина У Луцьу відкрили виставку картин художника з передової. ФОТО
Наступна новина Зеленський нагородив вчительку з Волині
Останні новини
Схожі новини