«Втретє став дідусем». Як живе чоловік, якому рік тому на Волині пересадили серце

«Втретє став дідусем». Як живе чоловік, якому рік тому на Волині пересадили серце

Рівно рік тому у Ковелі киянин Святослав отримав нове серце. Це була друга трансплантація серця в Україні, яку виконав волинський хірург Олег Самчук спільно з Борисом Тодуровим і командою Інституту серця.

Про це Олег Самчук розповідає на своїй сторінці у фейсбуці.

«Пацієнт був уже у важкому стані. Після двох інфарктів його серце майже не виконувало свою функцію. У Святослава не було б шансів, якби не рішення родини 42-річного чоловіка, який помер через інсульт, подарувати йому орган», – йдеться у дописі.

Лікар зазначає, що зараз Станіслав почувається чудово, франкція викиду - 66%. Коли вдома не працює ліфт, він без проблем піднімається сходами на 9-й поверх, влаштувався на роботу, а нещодавно ще й втретє став дідусем.

«Ми з командою щиро за нього радіємо і бажаємо йому та усім нашим реципієнтам міцного здоров'я на довгі роки. Родині донора вкотре - глибокі співчуття та подяка. Завдяки вашому рішенню зараз живуть троє людей. Трансплантація - це шанс на життя, який ми маємо дати кожному, хто його потребує!», – зазначає Олег Самчук.

Читайте також: 

 


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Однієї дози вакцини буде достатньо для тих, хто вже перехворів на COVID-19, - науковці
Наступна новина Буду позбавляти премій і звільняти керівників установ, які ігноруватимуть звернення лучан, - Поліщук
Останні новини
Схожі новини