Розповіли про стан 6-річної волинянки, якій зробили трансплантацію серця

Розповіли про стан 6-річної волинянки, якій зробили трансплантацію серця

Шестирічну Соломійку з Ковеля, якій 10 липня зробили трансплантацію серця, нині готують до переведення з реанімації у палату.

Про це розповіла Суспільному рідна сестра дівчинки Анастасія Книш.

З її слів, сестра почуває себе добре.

"Не така ще активна, як раніше, але вже усміхається. Лікарі готують її до переведення з реанімації до палати", – каже Анастасія Книш.

Перше, що попросила дівчинка у мами після того, як опритомніла – банан та вода, – повідомили в Інституті серця МОЗ України. Ковельчанка стала першою шестирічною дитиною в Україні, якій зробили пересадку серця.

Трансплантацію виконав лікар-кардіохірург Борис Тодуров спільно з командою лікарів Інституту.

Хто став донором для Соломії

Донором серця для ковельчанки став чотирирічний хлопчик з Рівненщини, якому діагностували смерть мозку. Його батьки дали згоду на пересадку.

Також дві нирки донора пересадили 12-річному хлопчику з окупованої частини Херсонської області. Понад три роки він чекав на трансплантацію та жив в Охматдиті. Печінку пересадили 15-річному хлопчику з Кіровоградської області.

Що відомо про трансплантацію на Волині

Перше донорське серце в Україні пересадили в грудні 2019. Операцію здійснили на Волині. Лікарі Ковельського МТМО прооперували 56-річного Василя Міговку. Донором серця став чоловік з відкритою черепно-мозковою травмою, в якого бригадою спеціалістів констатована смерть мозку. 29 січня Василя Міговку виписали з лікарні.

У 2021 році у Львівській лікарні швидкої допомоги пересадили донорське серце 13-річному волинянину. Це – перша була трансплантація серця дитині в Україні.

Верховна рада під час засідання 21 вересня прийняла за основу законопроєкт про внесення змін до деяких законодавчих актів, що регулюють питання трансплантації анатомічних матеріалів людині (№ 5831) зі спрощення донорства й пересадки органів.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Війна забрала життя Героя з Луцького району
Наступна новина Молодий і завжди усміхнений: спогади про полеглого Героя з Волині Юрія Глуха
Останні новини
Схожі новини