«Я критикую Луцькраду, але з електронними квитками вони роблять правильно», - Яковлев

«Я критикую Луцькраду, але з електронними квитками вони роблять правильно», - Яковлев

Колишній перший заступник міського голови Тарас Яковлев вважає, що міська рада не повинна вестись на «шантаж перевізників». Натомість чиновникам краще довести справу з електронними квитками до кінця.

Про це він розповів у коментарі «Першому».

Нагадаємо, основні луцькі перевізники заявили, що не вийдуть на маршрути через впровадження електронної системи оплати проїзду.

«У перевізників нема захмарних прибутків»

«Однозначно, що шантаж з боку перевізників неприпустимий. На сьогодні тариф повністю обґрунтований і боюсь, що такими кроками вони лише наберуться негативу. З боку перевізників це не по-діловому і не по-партнерськи – все-таки була попередня домовленість з міською радою про впровадження системи електронних квитків, і потрібно її виконувати», - каже експосадовець.

«У перевізників дійсно немає захмарних доходів, але після впровадження системи доведеться обліковувати все – від зарплати до запчастин. На сьогодні офіційна зарплата водіїв – близько 6,5 тисяч гривень, але ж ми розуміємо, що менше, ніж за 15 тисяч чоловік, який годує сім’ю, їздити не буде. Цього вони бояться. З іншого боку, на їхньому місці я подумав би про те, що відмова від лівої бухгалтерії може принести користь. Наприклад, тоді не буде проблем з підняттям тарифу, бо будуть чіткі докази», - додає він.

Чим лучанам загрожує страйк

Зі слів Тараса Яковлева, у місті може бути транспортний колапс, але за кілька днів ситуація вирішиться.

«Думаю, що вони блефують, коли погрожують порізати транспорт на металобрухт і закрити бізнес. Найбільш невигідний цей страйк саме перевізникам – збитки в першу чергу вони отримають. Так, людям – дискомфорт, владі – не дуже хороший імідж, але гроші втрачають саме перевізники. Чого вони доб’ються? Наприклад, зайде сюди потужний всеукраїнський перевізник з сотнею автобусів, хоч це і дуже складно зараз організувати, хто від цього постраждає? Місцеві перевізники, звичайно», - пояснює експосадовець.

Що робити мерії

Він вважає, що мерія повинна продовжити впровадження системи електронних квитків.

«Попри те, що я критикую міську раду за багато речей, саме це вони роблять дуже правильно. Система дуже хороша, оператори, які зайшли на цей ринок, якісні, і якщо міська рада впровадить систему, це буде величезний прорив. Шкода буде, якщо поведуться на шантаж і зупиняться», - каже колишній перший заступник мера.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Антисанітарія та пережиток минулого. У міській раді пояснили, чому вони проти Центрального ринку
Наступна новина Волинські підприємці звернулися до Зеленського через касові апарати
Останні новини
Схожі новини