«Я не міг подумати, що у нас стрілятимуть не гумовими, а справжніми кулями», - Петро Жовтовський

«Я не міг подумати, що у нас стрілятимуть не гумовими, а справжніми кулями», - Петро Жовтовський

У Луцьку відбулась зустріч з ветеранами Революції Гідності – членами 35 сотні Самооборони Майдану «Волинська Січ» та відкриття виставки київського фотохудожника Олександра Тимошенка «Розстріляний Майдан».

Так, у арт-галереї «Луцьк» презентували фотолітопис подій, які відбувались узимку 2013-2014 р.

Після цього у Палаці культури міста Луцька відбулась зустріч з учасниками «Волинської Січі», громадським діячем і депутатом Павлом Данильчуком та пораненими на Майдані Петром Жовтовським і Олександром Нечипоруком.

«Це частина нашої історії і вона є визначальною не лише для нас з вами, а й для майбутніх поколінь… У нашій 35-й сотні Самооборони «Волинська Січ» спочатку було 30 людей, потім 70. Більшість після подій на майдані пішли в один із перших добровольчих батальйонів – імені Кульчицького, частина пішли в «АЗОВ», - пригадує Павло Данильчук.

Активіст пригадує, що «Волинську Січ» сформували  23-24 січня з числа членів Самооборони Майдану, які були родом з етнічної Волині: Луцька, Рівного, Тернопільщини. Так, до прикладу у 35-й сотні був Петро Жовтовський з села Дунаїв, що на Кременеччині. У ніч з 18 на 19 лютого, коли горіло приміщення профспілок, втратив око.

«Коли ми вийшли на майдан, ми бачили страх. Але це був не наш страх – це був страх в очах тих людей, які нам протистояли. Ми бачили страх в очах міліції, яка десятками розбігалась від зграї людей, які були озброєні лише дерев’яними палками і щитами. Вони боялися нас – тому стріляли.

Але стріляли не гумовими кулями, як то передають окремі ЗМІ, а справжніми металевими бойовими патронами. Були лише одиниці, хто насправді стріляв гумовими кулями… Колись я не міг подумати, що у нас стрілятимуть», - говорить Петро Жовтовський.

Прийшли послухати спогади безпосередніх учасників Революції Гідності і ветеранів, які поклали своє здоров’я на барикадах, старшокласники луцьких шкіл, студенти училищ і просто патріотична молодь.

Захід організували працівники КЗ «Центр національного-патріотичного виховання дітей та молоді у м. Луцьку», які також провели показ документального фільму «Зима у вогні».


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина На Волині вирубують дуби, яким по 120 років
Наступна новина Чому не можна довго приймати гарячу ванну
Останні новини
Схожі новини