Чому не можна довго приймати гарячу ванну

Чому не можна довго приймати гарячу ванну

Здається, немає кращого способу розслабитися, як прийняти ванну та відволіктися від усіх проблем. Проте експерти наголошують, що навіть у цьому потрібно знати міру і приймати довго ванну не можна, – пише 24 канал

Гаряча вода добре впливає на шкірні покриви, розширює пори, швидко видаляє бруд і надлишок сала. Також занурення в таку воду стимулює у людини обмін речовин і добре впливає на судини, вони розширюються, прочищаються, покращується дихання.

Але перебувати у такій воді потрібно не більше 10-15 хвилин, адже ефект від прийому ванни буде прямо протилежним. Медики стверджують, що перш за все страждає серце, особливо якщо область грудей довго занурена в гарячу воду. З'являється збільшене серцебиття, може відбуватися збій серцевих ритмів.

Тривале розширення судин через гарячу воду знижує загальний кров'яний тиск, і для людей, які страждають гіпотензією, це може скінчитися непритомністю. Приймаючи тривалу гарячу ванну, людина з нормальним або підвищеному тиском як мінімум може страждати запамороченням.

Більш того, людська шкіра володіє захисним шаром, який змивається навіть теплою водою, а у гарячій ванні це відбувається ще швидше. У підсумку, шкіра на якийсь час втрачає свої бар'єрні властивості та людина відразу після ванни стає беззахисною перед багатьма бактеріями та інфекціями.

А ще гаряча вода піддає шкіру великій термообробці, і в результаті вона починає швидше старіти, особливо на обличчі, кистях рук і шиї.

Найкомфортніша і корисна для організму – тепла ванна. Температура води в ній не повинна бути нижчою від тридцяти трьох і вищою від тридцяти семи градусів. Тобто це трохи нижче або трохи вище нормальної температури людського тіла. У такій воді добре здійснювати гігієнічні процедури дітям будь-якого віку і дорослим.

Тепла ванна розслабляє м'язи та заспокоює шкіру, знімає нервову напругу і цілюще впливає на стан внутрішніх органів. Таку ванну добре приймати перед сном і сексом.

І все-таки навіть в теплій воді не варто довго лежати, двадцять-тридцять хвилин буде цілком достатньо для того, щоб відчути задоволення від банних процедур.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина «Я не міг подумати, що у нас стрілятимуть не гумовими, а справжніми кулями», - Петро Жовтовський
Наступна новина У ПортCity заповнивши анкету можна поїхати у Шрі-Ланку
Останні новини
Схожі новини