Я не сприймаю цього, кажу відверто, – директор палацу культури Луцька про фестивалі в замку

Я не сприймаю цього, кажу відверто, – директор палацу культури Луцька про фестивалі в замку
Юрій Войнаровський

Директор палацу культури Луцька Юрій Войнаровський категорично не сприймає фестивалів у Луцькому замку та вважає, що в історичній пам’ятці має бути щось святе.

Про це він розповів в інтерв’ю Першому.

Так, Юрій Войнаровський переконаний, що замок – це наче церква чи собор.

«Ну нехай буде урочисте відкриття цих фестивалів, але коли в замку роблять якісь піротехнічні шоу. Це святе місце, як церква чи собор. Я думаю, в замку повинні бути ковалі, лицарі, майстри народної творчості. Часом на коні заїдуть, це як епізод чи театральне дійство. Але не ведіть тільки корову! В замку має бути щось святе… Навіть фестивалю джазу я не думаю, що там повинно бути. Джаз слухається в закритому приміщенні. А тут і джаз, і рок-концерт. На все є своє місце. Рок-концерти слухаються на стадіоні, а не в замку….» – переконує Войнаровський.

«Є знову таки в замку той фестиваль їжі. Я не сприймаю цього, кажу відверто. Якби мене спитали, на які фестивалі чи на які заходи я ходжу в замок, то це «Ніч у замку», «Ніч музеїв», бо це цікаво. Там є церква Івана Богослова і є цікаве театралізоване дійство», – додає він.

ЧИТАТИ ІНТЕРВ’Ю ПОВНІСТЮ: Людина Часу – Юрій Войнаровський: про «Поліське літо», шансон, концерти Винника і фаст-фуд у замку

«На ці кухні, фаст-фуди… Хай не ображаються на мене ті організатори, мене це не приваблює. Коли всі ходять по замку, хтось жарить шашлик, хтось наливає горілку, сонце пече… Я не буду стояти в черзі, щоб туди потрапити і свого внука не поведу», – каже працівник культури.

Така ж думка у Войнаровського й щодо Театрального майдану. Посадовець переконує, що це – культове місце.

«Так само Театральний майдан. Те, що проводилось оце нещодавно… Я не розумію, для чого це. Це громадське місце і воно повинно бути культурним. Звісно, має бути місце для сцени, але такі великі надувні гірки чи якісь батути – для цього є парк. Є багато хороших місць для організації таких розважальних свят. А тут на Театральній площі – це культове місце, тут є собор, пам’ятник Лесі Українці, драмтеатр. В Європі такого немає, концерти проводять на стадіоні, у парку або в полі. І з шашликами, і з пивом – будь ласка. І це нормальне явище, коли створюють такі зони», – каже він.

«Оці фестивалі в замку негативно впливають на збереження архітектури. Як би ми не хотіли, але ті 5-7 мангалів таки засмічують це. І навіть сильний звук та кільканадцять вантажівок, які туди заїжджають, теж недобре», – каже Войнаровський.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Як «Спец Тех» розробляв поля фільтрації для Рожищенського сирзаводу. ФОТО
Наступна новина «За» та «проти»: чи потрібні тренажери для собак у Луцьку
Останні новини
Схожі новини