«За» та «проти»: чи потрібні тренажери для собак у Луцьку

«За» та «проти»: чи потрібні тренажери для собак у Луцьку
Фото ілюстративне. Джерело: Vgorode

У Луцьку на майданчику за РАЦСом встановлять різноманітні тренажери для собак.

Ініціатор ідеї Андрій Сірук розповів, що у рамках реалізації проектів громадських ініціатив на тренажери виділять не тільки кошти бюджету, а ще й 10% грошей активістів.

Нагадаємо, під час комісії міської ради, яка відбулась 25 червня, зазначили, що бюджет програми передбачає 61 тисячу гривень.

Сірук додав, що у 2017 році подавали ініціативу на огородження майданчику. Тому цього року вирішили спробувати – на закупку тренажерів.

«Цей майданчик має бути для дресирування собак, аби вони тренувались та вчились краще розуміти команди. Також у такий спосіб власники зможуть налагодити зв’язок зі своїми псами, виховувати їх, а, займаючись на тренажерах, в подальшому могли би брати участь у різноманітних змаганнях. Планується, що на цій території зможуть займатися та гуляти собаки різних порід з усього Луцька.

У нас таких майданчиків у місті немає взагалі, а наша ініціатива у минулому році вже показала приклад», – пояснив Андрій Сірук.

Ініціатор ідеї Андрій Сірук на фото Smart People

Депутати Луцької міської ради хоч і кажуть, що це хороша ідея, але мають масу питань, на які поки що не знаходять відповіді. 

«Ініціатива непогана, але основне питання, хто ж за ними буде доглядати. Огородити територію, поставити бар’єри та тренажери для собак – це все добре, але ж хто прибирати за ними буде?

Потрібно подумати про утримання цього майданчика. Хто буде нести за це все відповідальність і, зокрема, за поведінку собак. Не дай Бог, щоб пес на діток кинувся. Це основне – безпека та дизентарія. Якщо ці два питання будуть врегульовані, то будь ласка», – розповів депутат міськради Валерій Бондарук.

Депутат Луцької міськради Валерій Бондарук

«Цю ініціативу треба підтримати, але потрібно, щоб територія була облагороджена. За нею має бути якийсь догляд, оскільки за собаками потрібно прибирати. Якщо цей майданчик буде лише для вигулу собак, то далі що? На баланс передавати? Я не знаю кому.

Ця територія не може бути нічийною, хоча земля у комунальній власності міської ради. Над цією ідеєю треба ще працювати», – зазначив депутат Петро Бойко

Депутат Луцької міськради Петро Бойко

Депутат Луцької міської ради Артем Запотоцький зізнався, що таку ініціативу вважає дивною.

«У мене теж є песик і котик, знаю, що це таке. Собаку намагаюся щоденно вивозити за місто для прогулянки. Для мене це все дивно. Хто буде відповідати за це? Як правило, коли йде колективна відповідальність, то не відповідає ніхто», – каже Артем Запотоцький.

Депутат Луцької міськради Артем Запотоцький

Натомість кінолог Олег Мартинович вважає, що наявність тренажерів для собак – це хороша ідея не лише для домашніх улюбленців, а й для їхніх господарів.

«У такий спосіб звичайна прогулянка переростає у більш продуктивний спосіб відпочинку як для собаки, так і для її власника. Пес фізично розвивається, вчиться певним елементам дресирування, а ще власники собак можуть влаштовувати якісь змагання.

Мало є таких людей, які приходять і займаються зі своїм улюбленцем, а коли є тренажери, то вже легше буде навчити тваринок перепригувати через бар’єри, кільце. У такий спосіб між власником і твариною вже буде встановлюватись контакт. Також у людей розвиватимуться навики, як займатися з твариною, адже в нас є багато тих, які беруть собачок, а потім не знають, що з ними робити», – пояснює Олег Мартинович.

ЧИТАТИ ТАКОЖ: Жінка покинула чоловіка, з яким прожила 25 років, заради 30 собак


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Я не сприймаю цього, кажу відверто, – директор палацу культури Луцька про фестивалі в замку
Наступна новина У Луцьку перепоховають останки військового
Останні новини
Схожі новини