Хроніка пригод Луцька і Волині. П'ятниця, 10 травня. ФОТО. ВІДЕО

Хроніка пригод Луцька і Волині. П'ятниця, 10 травня. ФОТО. ВІДЕО
У прокуратурі Волині запідозрили вибухівку

Переполох у прокуратурі, аварії, наркотики, нелегали, смерть на зупинці, пожежа у багатоповерхівці... Про ці та інші події стало відомо у п’ятницю, 10 травня.

Водій утік з місця аварії, бо злякався

У ніч на 10 травня у Луцьку на перехресті вулиці Воїнів-інтернаціоналістів та проспекту Соборності водій Hyundai не пропустив автомобіля Toyota RAV4 та зіткнувся з ним. В авто винуватця відлетів бампер, водій покинув місце пригоди. Інспектори обстежили прилеглу територію та завдяки небайдужим лучанам виявили транспортний засіб з характерними ушкодженнями. Поруч помітили й чоловіка, який поводився стурбовано. Згодом встановили, що саме він вчинив ДТП. Водій виявився тверезим, пояснив, що злякався, тож на нього склали протокол за аварію.

Авто наїхало на дитину на «зебрі»

У Ковелі 9 травня автомобіль «Opel Omega» збив 9-річну дитину, яка переходила дорогу на пішохідному переході. За кермом була 40-річна місцева мешканка. Дівчинку із ушкодженнями госпіталізували у Ковельське міськрайонне територіальне медоб’єднання. Автомобіль правоохоронці вилучили та доставили на арештмайданчик.

Познайомився із жінкою, а тоді побив її

Піймали зловмисника, який побив 49-річну жительку Ківерцівського району. Жінку знайшли непритомною у неділю, 5  травня, близько 20-ї години на березі Стиру, неподалік Центрального ринку в Луцьку. З’ясувалося, що це справа рук 29-річного жителя Турійського району. Ннапередодні чоловік познайомився із постраждалою в розважальному закладі, між ними виникла суперечка, під час якої підозрюваний побив нову знайому. Зловмисникові слідчі повідомили про підозру та затримали його. 

Знайшли наркотики

У Луцьку правоохоронці у місцевих жителів вилучили наркотики. Зокрема, у 29-річного чоловіка знайшли паперовий згорток з марихуаною вагою близько 5 г, а у раніше судимого 26-річного місцевого жителя – полімерний пакет з амфетаміном масою 1 г. Вилучене направили на дослідження у Волинський науково-дослідний експертно-кримфналістичний центр МВС України.

Покарали винуватця смертельної аварії

Засудили 46-річного жителя селища Цумань Ківерцівського району, який п’яним вчинив аварію, в результаті чого загинула людина. Суд призначив йому покарання – 5 років позбавлення волі. Автопригода трапилася уночі 19 травня 2018-го в селі Струмівка Луцького району. Тоді водій автомобіля «Volkswagen Golf»  не вибрав безпечної швидкості, на заокругленні дороги виїхав на узбіччя та злетів у кювет, де транспортний засіб перекинувся. 26-річний пасажир загинув. Водія та ще чотирьох пасажирів госпіталізували.

Видворили нелегалів

На Волині видворили за межі України чотирьох громадян Соціалістичної Республіки В’єтнам і двох громадян Російської Федерації, котрі перебували на території держави з порушенням міграційного законодавства. Нелегалів виявили в ході проведення профілактичних заходів з нагляду та контролю за дотримання законодавства в міграційній сфері під умовною назвою «Мігрант». Правоохоронці доставили правопорушників у міжнародний аеропорт «Бориспіль» та на контрольно-пропускний пункт «Сеньківка» Чернігівської області, звідки відправили їх у країни походження.

Невідомий облив і підпалив позашляховик

У Ковелі на вулиці Заньковецької у ніч на 8 травня на приватному обійсті зловмисник підпалив автомобіль. Про це повідомив начальник міськрайонного відділу управління ДСНС України у Волинській області Володимир Войтанік. Господарі розповіли пожежним, що бачили через вікно, як невідомий облив рідиною Renault Duster, що стояв у дворі, підпалив та зник. Усе сталося миттєво. Власник авто почав гасити пожежу самостійно, а за кілька хвилин прибули рятувальники. Вогонь пошкодив моторний відсік автомобіля, колеса, лако-фарбове покриття. За фактом умисного підпалу розслідування проводить поліція.

Засудженого розшукали, а поліцію за бездіяльність покарають

На Волині засудженого, вирок щодо якого набрав законної сили, розшукали та направили в установу відбування покарань. Коли Маневицька місцева прокуратура перевіряла, як ківерцівська поліція дотримується вимог Кримінального процесуального та Кримінально-виконавчого кодексів України при виконанні вироків, з'ясувала, що поліцейські не вжили жодних заходів задля виконання вироку суду, яким 29-річного громадянина засуджено до арешту на строк 3 місяці. Відтак прокуратура внесла вказівку про усунення порушень вимог законодавства, на виконання якої засудженого розшукали та доставили для виконання покарання. Вирішують питання про притягнення до відповідальності працівників поліції, які допустили порушення вимог закону.

Убивцю посадили на вісім з половиною років

Суд покарав чоловіка, який у листопаді минулого року в Нововолинську зарізав одного з товаришів по чарці, а іншому встромив у шию ножа. Убивцю посадили на 8 з половиною років до тюрми. У суді чоловік розповів, що коли у нього виник конфлікт з одним з товаришів, то інший, мовляв, накинувся на нього і почав душити. Тож він, нібито захищаючись, не розрахував сили і встромив йому ножа в шию. До слова, у квартирі була ще жінка, яка теж пиячила з чоловіками. Але, згідно з її свідченнями у суді, на момент кривавого конфлікту між чоловіками вона спала. 

Відомо, хто причетний до смерті засудженого у луцькому СІЗО

Поліцейські встановили ймовірну особу, яка причетна до загибелі 44-річного засудженого в слідчому ізоляторі у Луцьку.  Вирішують питання стосовно оголошення йому підозри. Нагадаємо, у ніч на вівторок, 7 травня, у луцькому СІЗО від тілесних ушкоджень помер засуджений. Він – уродженець Хмельницької області.

На зупинці помер посадовець райдержадміністрації

У обласному центрі на зупинці біля лікарні 9 травня раптово помер чоловік. Бригада швидкої медичної допомоги отримала повідомлення, що людині погано. Прибувши, виявили непритомну особу. Після низки реанімаційних дій лікарі констатувати смерть чоловіка 1965 року народження. Як стало відомо, покійний – уродженець райцентру Рожище Віктор Пузиревський. Він їхав з Горохова до матері в Рожище. Віктор був начальником відділу Державного реєстру виборців апарату Горохівської райдержадміністрації.

Скандальна активістка наробила переполоху у прокуратурі

У приймальній громадян прокуратури Волинської області 10  травня жінка залишила пакет. За словами речниці Патрульної поліції Ольги Бузулук, переполох у прокуратурі зробила скандальна активістка Оксана Марищук. На місце події викликали вибухотехніків. З'ясувалося, що пакунок у прокуратурі лишила скандально відома активістка, «пікетувальниця» прокуратури Оксана Марищук. За попередньою інформацією, у пакеті знайшли подушки.

 
На лінію 102 надійшло повідомлення про те, що у приймальні громадян Прокуратури Волині жінка залишила пакет

На лінію 102 надійшло повідомлення про те, що у приймальні громадян Прокуратури Волині жінка залишила пакет, розповіла кореспондентам Суспільного речниця Патрульної поліції Ольга Бузулук. Чекають вибухотехніків.

Posted by UA: Волинь on Friday, 10 May 2019

На пожежі врятували чоловіка

Під ранок 10 травня сталася пожежа на дев’ятому поверсі панельного житлового будинку на проспекті Соборності у Луцьку. Під час гасіння пожежі вогнеборці виявили непритомну людину 1953 року народження. Вони вивели чоловіка надвір та передали до рук медиків. Стан потерпілого – важкий з позитивною динамікою.

Авто злетіло у кювет

У Нововолинську на вулиці Луцькій, поблизу шахи №4, автомобіль злетів у кювет. Як видно зі світлин, позашляховик Acura зазнав значних механічних пошкоджень. Керівник Нововолинського відділення поліції Сергій Галащук зазначив, що повідомлення про цю ДТП не надходило.

Підготовлено за матеріалами інтернет-видання КовельPost, ІА ВолиньPostУНН, Район.Горохів, UA:Волинь, БУГ, прес-служб ГУ Нацполіції України у Волинській області, прокуратури Волинської області, Патрульної поліції Волинської області.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Епіфанію на Волині вручили шеврон, а він дав Савченку грамоту
Наступна новина «Я пробачив митрополиту Михаїлу», – Епіфаній
Останні новини
Схожі новини