Як і де працюватимуть літні дитячі табори на Волині

Як і де працюватимуть літні дитячі табори на Волині
Фото ілюстративне

На Волині стартує сезон відпочинку для дітей в оздоровчих таборах. Торік через пандемію пришкільні та оздоровчі табори на Волині не працювали.

Як цьогоріч працюватимуть заклади розповіли журналісти Суспільного.

Заступниця директора обласного департаменту соцзахисту Оксана Гобод розповіла, що цього літа на Волині оздоровлять лише 10% дітей, це трохи більше як 15 тисяч осіб.

Дітей прийматимуть 4 табори: Супутник, Ровесник, Світязь і Прикордонник. Решту таборів не підготували через брак коштів у громадах.

У пришкільних таборах області планують прийняти 3 075 дітей. З 54 громад області пришкільні табори діятимуть лише у п'яти:

  • у Володимир-Волинській громаді працюватиме 8 пришкільних таборів;
  • в Ковельській громаді – 20 таборів;
  • Луківська громада відкриє 1 пришкільний табір;
  • Ратнівська громада профінансувала роботу трьох таборів;
  • Шацька – шість таборів.

Заступниця начальника Управління освіти і науки облдержадміністрації Тетяна Соломіна додає: до карантину щороку на Волині кожна територіальна громада проводила оздоровлення для більше як 20 тисяч дітей.

Один з таборів, які готуються до старту сезону – "Ровесник". До пандемії в таборі за літо оздоровлювали 800 дітей, цього року, через обмеження, чекають на 517 учнів.

Нині працівники закладу наводять лад у будиночках та поруч з ними.

У таборі вклали бруківкою нові доріжки, замінили два дахи, відремонтували обідні зали. По усій території, у зв'язку з карантинними обмеженнями та правилами, встановлять санітайзери, – каже директор "Ровесника" Ігор Данильчук. Дітям мірятимуть температуру тіла тричі на день, якщо підвищена – повідомлятимуть батьків.

Також у таборі підготували спеціальну кімнату, де до приїзду батьків чи швидкої, згідно з правилами, мають ізолювати недужу дитину.

Заїзди триватимуть 14 днів, перший стартує з 9 червня. Впродовж цього часу працівники і діти із території не виходитимуть. Батьків на територію не пускатимуть.

Через пандемію зміни торкнуться і доїзду до табору, – каже начальниця міського управління освіти Зіновія Лещенко. Дітей до табору будуть везти не батьки, як це було раніше, а спеціальний автобус.

У Луцьку пришкільні табори цього року не діятимуть.

Читати також: На Світязі побудують мультифункціональний спорткомплекс


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина На Володимир-Волинській птахофабриці знайшли заміну Аліні Сич
Наступна новина Постачання гарячої води у Луцьку відклали
Останні новини
Схожі новини