Відомо, чи відкриють цьогоріч на Волині дитячі літні табори

Відомо, чи відкриють цьогоріч на Волині дитячі літні табори

У Волинській області стаціонарні дитячі табори цьогоріч не працюватимуть через відсутність захисних укриттів та евакуаційного транспорту. Тим паче, що деякі з цих оздоровчих закладів розташовані в прикордонній з білоруссю зоні. 

Про це Конкуренту розповіла начальниця управління соціальних послуг департаменту соціального захисту населення ОДА Любов Яремчук.

За словами посадовиці, 22 травня відбулося онлайн-засідання міжвідомчої комісії з відпочинку та оздоровлення дітей, на якому ухвалили рішення, що стаціонарні табори на території Волинської області відкривати не будуть.

Це пов’язано передусім з тим, що ці заклади не мають укриттів та евакуаційного транспорту, який за потреби міг би вивезти всіх дітей відразу.

«Три стаціонарні табори у нас розташовані у колишньому Шацькому районі. А це прикордоння Білорусі, яке теж має небезпеку. Діти в стаціонарні табори заїжджають або на 14 днів, або на 21 день. Це великий ризик, тому рішення прийнято табори стаціонарні не відкривати», – пояснила чиновниця.

Зазначимо, що торік на Волині дитячі табори також через війну не працювали.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина На кладовищі поблизу Володимира встановлять відеокамери
Наступна новина 17-річна волинянка робить «букети щастя» для людей, яких розділила війна
Останні новини
Схожі новини