Як луцьких незрячих вітали з ювілеєм

Як луцьких незрячих вітали з ювілеєм
Співачка Галина Конах на урочистостях з нагоди 10-річчя організації

Громадська організація «Генерація успішної дії» відзначила своє 10-річчя.

Святкування ювілею відбулося 13 листопада у ресторані «Ліон», повідомили у Луцькій міській раді.

Присутнім розповіли та підсумували усю діяльність організації, а голова ГО «Генерація успішної дії» Віталій Ткачук розповів про безліч успішно реалізованих проєктів, спрямованих на реабілітацію, інтеграцію в суспільство та самореалізацію людей із вадами зору.

Зокрема це туристичний похід Шацьким національним парком «Подолаймо бар’єри в собі», різдвяні вертепи, проєкти із працевлаштування, організації служби супроводу для незрячих лучан та студії друку шрифтом Брайля «Braile Studio», акція для посадовців місцевого самоврядування «Відчуй життя в темряві» та багато інших.

Окрім того, присутніх привітали своїми музичними виступами заслужений артисти естрадного мистецтва України Сергій Скулинець та співачка Галина Конах

«Згадуючи цей проєкт, я хочу подякувати за те, що Віталій Ткачук наполіг, аби ми взяли в ньому участь. Коли ти перебуваєш в таких умовах, то розумієш, наскільки складно незрячій людині пересуватися містом щодня, користуватись громадським транспортом, ходити на роботу», – сказав радник міського голови Ігор Поліщук.

Він розповів, що після цього у місті почали масово викладати тактильну плитку на перехрестях. Окрім того, встановили тактильний макет Луцького замку. 

Віталій Ткачук розповів про підтримку міської влади.

«Останні 3-4 роки наша співпраця стала тіснішою та пліднішою. Наприклад, студія друку шрифтом Брайля «Braile Studio» фінансується із міського бюджету, служба супроводу для незрячих відтепер на 100% забезпечується Луцькою міською радою. Проєкт «Відчуй життя в темряві» у Луцьку відбувся вперше в Україні. Звичайно, озвучка в громадському транспорті бажає бути кращою, проте прогрес є, і це не може не тішити», – зауважив Віталій Ткачук.

 


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Верховна Рада ухвалила бюджет-2020
Наступна новина У Луцькраді повідомили, коли запрацює мобільний додаток для оплати проїзду
Останні новини
Схожі новини