Як на Волині функціонує унікальний реабілітаційний центр. ВІДЕО

Як на Волині функціонує унікальний реабілітаційний центр. ВІДЕО

Життя на інвалідному візку не закінчується, а набуває нового змісту: на Волині функціонує унікальний реабілітаційний центр.

Про це йдеться у сюжеті журналістів Волинської ОДА, 

Поблизу обласного центру у Боратині маленька вуличка веде до цілого світу для людей з інвалідністю. Тут свіже та чисте повітря, красивий будинок та простора територія. Це реабілітаційний центр «Агапе», назва якого свідчить про його головне кредо: «Божа, жертовна любов».

Відвідати комплекс приїхав голова обласної державної адміністрації Олександр Савченко, його заступниця – Світлана Мишковець, начальниця департаменту соціального захисту облдержадміністрації Оксана Гобод, селищний голова Боратинської ОТГ Сергій Яручик.

Зустрічає гостей керівник Сергій Больчук. Розповідає власну історію. У 2001 він разом з дружиною Наталією та сином потрапили в автомобільну аварію, внаслідок якої молода жінка зламала шию і залишилася паралізованою.

Півтора роки поневірянь у лікарнях та санаторіях показали, яке важке життя людей із інвалідністю в Україні. Повернулися додому. У 2004 році народили ще одного сина, а у 2005 почали займатися людьми з інвалідністю. Спершу здійснювали лише підтримку сімей, у яких є неповносправні рідні, через зустрічі та спілкування.

У 2007 відкрили маленький кабінет, 40 квадратних метрів, орендували приміщення на ДПЗ. І разом з церквою «Фіміам» починали займатися реабілітаційною справою.

Більше – у сюжеті. 


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина #36днівзМаряною: Щоб підтримати онкохвору лучанку, проведуть благодійний захід
Наступна новина Якою буде погода у Луцьку та області 18 жовтня
Останні новини
Схожі новини