Як відомі волиняни садили ліс. ВІДЕО

Як відомі волиняни садили ліс. ВІДЕО

Тисячі гектарів волинських лісів відновлено...

Протягом усього лісокультурного сезону над цим працювали усі небайдужі, – йдеться у сюжеті Сфера-ТВ Луцьк.

Всеукраїнська акція «Майбутнє лісу у твоїх руках» добігає завершення. Тож нині - лісівники, влада, молодь та бізнес об’єдналися, аби заліснити останню цієї весни ділянку.

А люду зібралося не на жарт. Серед охочих долучитися до акції «Майбутнє лісу у твоїх руках» можна зустріти від фахівців різноманітних галузей до держслужбовців та навіть школярів. Перед інструктажем - творче привітання від учасників шкільного лісництва.

Значимість доброї справи підкреслив і очільник виконавчої влади в області Олександр Савченко.

«Це хороша справа і потім можна буде привести внуків правнуків …і вони подивляться на те що є», – сказав посадовець.

Ось ця, поки що порожня ділянка лісового масиву ківерцівського лісгоспу, вже за кілька годин замайорить зеленими пагінцями. А загалом, - каже головний лісівник області Олександр Кватирко, до цієї справи цьогоріч намагались залучити якомога більше активних та небайдужих волинян.

Серед активних та бажаючих попрацювати на благо майбутніх поколінь і бізнесмен та депутат Луцькради Петро Нестерук.

«За останні декілька років на 300 км змінився клімат і звісно це реагує як на поля так і на дерева», – сказав він.

Саме тому, - вважає Петро Нестерук, до відновлення лісів повинні долучатись усі без винятку, незалежно від посади та статусу.

Після покрокового інструктажу, усі беруться до роботи. Аграрій з Ратнівщини, депутат Волиньради, Валентин Чернецький впевнений: якщо ось так об’єднуватись частіше, то Волинь стане найзеленішим регіоном України.

Першим, аби задати тон іншим, за лопату власне і береться начальник Волинського управління лісомисливського господарства Олександр Кватирко.Майстер-клас з професійної висадки дерев демонструє і голова Волинської ОДА Олександр Савченко.

Натомість, заступник голови волинської ОДА Денис П’ятигорець так не поспішає. Паралельно з висадкою ділиться оптимістичними мудруваннями.

Багато вже в роботі, однак кількість бажаючих долучитись до акції все зростає. Керівник будівельної компанії Віктор Чорнуха тільки прийшов і відразу поспішає взятися за лопату. Технологію, каже чоловік, - знає добре, адже відновлює ліс не вперше.

Ну, і звісно ж, вже стало доброю традицією, у перших рядах бажаючих озеленити Волинь – школярі.

Результат спільної роботи впродовж усієї весни – жодної порожньої ділянки у волинських лісах. А це вкотре доводить що волинські лісівники працюють за правилом, - садити більше, ніж заготовлено, а лісові ресурси використовувати дедалі ефективніше. 

 


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина На відомому телеканалі показали тревел-програму про Луцьк. ВІДЕО
Наступна новина В Україні заборонили ліки для покращення обміну речовин
Останні новини
Схожі новини