Як на Волині заготовляють березовий сік. ВІДЕО

Як на Волині заготовляють березовий сік. ВІДЕО
За день з одного дерева натікає до 10 літрів березового соку (фото ілюстративне)

За цей сезон волинські лісівники планують заготовити понад 550 тонн березового соку.

Про це ідеться у сюжеті 5 каналу.

За день з одного дерева натікає до 10 літрів березового соку. Працівник Цуманського лісництва Вадим Федорчук збирає його щовесни. Запевняє, що продукт можна пити відразу з банки.

«Це коли який день. Коли холодний – біжить слабко. Той рік урожайнішим був, адже нині весна холодна», – пояснює Вадим Федорчук.

Тим часом у консервному цеху в селищі Цумань кипить робота. Цієї весни тут уже заготовили 150 тонн березового соку. Його куштують не лише українські споживачі. Частину продукції експортують до США, Німеччини та Ізраїлю.

Читати також: Де на Волині можна придбати березовий сік: ціни і контакти

«Це продукція, яка не містить ні цукру, ні лимонної кислоти. Те, що берізка нам дала, природа, те ми зібрали. Повністю все має відповідати вимогам: що збирається, яка тара, як підсочується, якого віку береза, де вона виросла», – розповідає керівниця консервного цеху Зінаїда Рябчун.

По кілька сотень літрів березового соку щороку консервують і господині із села Карпилівки. Вони переконані, що напій має цілющі властивості.

«Березовий сік набагато корисніший, ніж вода з газом, яку ми купуємо в магазині. Це дуже корисно для нирок – камені виводить. Бажано пити на ніч», – ділиться мешканка села Наталія Крикун.

Цього року волинські лісівники планують заготовити понад 550 тонн березового соку. Які запаси роблять приватні домогосподарства – порахувати не береться ніхто.

 


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Яких порушень можна очікувати на виборах. ВІДЕО
Наступна новина У Луцьку в сміттєвому баку знайшли живих кошенят у коробці. ФОТО
Останні новини
Схожі новини