Як обрати бруківку для подвір'я і парку

Як обрати бруківку для подвір'я і парку
Приватне подвір'я викладене бруківкою «Старе місто»

Коли оселяєшся у власному будинку, рано чи пізно хочеться не тільки зробити у ньому ремонт та поставити гарні меблі, а й подвір’я облаштувати. Аби було і зручно, і гарно.

Ідеальний варіант – викласти його бруківкою. Це дешевше і простіше, ніж асфальт. До того ж з допомогою бруківки можна зробити будь-який візерунок.

Фахівець з продажів луцької компанії «Бетон Брук Сервіс», яка випускає бруківку під торговою маркою «Le Bruk», Анатолій Васильєв розповідає, як обрати плити для різних потреб.

ГОЛОВНЕ – ТОВЩИНА БРУКІВКИ

Перше, на що варто звернути увагу при виборі бруківки – це її товщина. Вона буває від чотирьох до восьми сантиметрів. Плити товщиною чотири сантиметри підходять для приватних подвір’їв і тротуарів. Також вони витримають легковий автомобіль, якщо ви захочете поставити його біля будинку. При цьому, чим менші за площею елементи, тим вони міцніші. Наприклад, плити з гранями 20 на 10 сантиметрів будуть міцнішими, ніж з гранями 50 на 50 сантиметрів.

А от бруківка товщиною 6-8 сантиметрів витримує навіть вантажні автомобілі. Її можна класти на території підприємств або ж доріг, де буває такий транспорт. Наприклад, на складах, автозаправних станціях тощо.

Облаштування території підприємства бруківкою «Катушка»

ФОРМА БРУКІВКИ – РІЧ ІНДИВІДУАЛЬНА

При виборі форми можна керуватись власним смаком або ж замовити проект у дизайнера. Так, якщо потрібно викласти бруківкою власне подвір’я, облаштувати клумби і доріжки, варто поєднувати різні форми. Наприклад, чотирикутну з трикутною.

А от у міських зонах краще виглядають лаконічні поєднання прямокутних і квадратних плит. Хоча, у парках і скверах теж є місце креативу.

Вулиця Кривий Вал у Луцьку викладена бруківкою «Цеглинка» і «Квадрат»
Вулиця Лесі Українки у Луцьку викладена бруківкою «Цеглинка»

Якщо потрібно, аби бруківкою було легко ходити на підборах або возити по ній дитячий чи інвалідний візок, варто обирати форму, в якої найменша глибина швів.

Зокрема «Le Bruk» випускає безшовну бруківку «Піксель». До речі, товщина швів ніяк не впливає на те, чи буде крізь них проростати трава. Зелень у швах з’являється через те, що з землею на поверхню заноситься насіння. Аби уникнути проростання, достатньо раз на місяць почистити бруківку спеціальною щіткою.

Приватне подвір’я викладене бруківкою «Носталіт»

КОЛІР МАЄ ЗНАЧЕННЯ

Найпопулярніший колір бруківки – сірий різних відтінків. Його використовують у міських зонах та на підприємствах. А от на приватних подвір’ях доречним буде поєднання кольорів. Плитка може бути оливковою, червоною, коричневою, чорною, білою. З допомогою цих кольорів зокрема можна викласти яскраві квіти.

Бруківці «Le Bruk» надає кольору якісна матова фарба німецької компанії Bayferrox, яка не вигорає на сонці. Якщо ж плитка потьмяніла, її варто просто помити і колір повернеться.

Кольорова бруківка дорожча за сіру. Аби зекономити, можна поєднувати бруківку яскравих відтінків зі звичайною.

Допомогти обрати бруківку, яка підійде саме вам, можуть на підприємстві «Бетон Брук Сервіс».

Адреса: м. Луцьк, вул. Вахтангова, 12

Телефон: 067 334 1112

Сторінка у Фейсбук: https://www.facebook.com/brukivkalebruk/

Бруківка «Цеглинка» у центральному парку Луцька
 Приватне подвір’я викладене бруківкою «Римський камінь»
Приватне подвір’я викладене бруківкою «Носталіт»
Приватне подвір’я викладене бруківкою «Старе місто»

Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина У Луцьку – бум на автосервісах: водії масово «перевзувають» авто. ВІДЕО
Наступна новина В Україні усі магазини хочуть зобов'язати приймати безготівкові платежі
Останні новини
Схожі новини