Як для автівки, придбаної за кордоном, отримати сертифікат відповідності за 1 день?

Як для автівки, придбаної за кордоном, отримати сертифікат відповідності за 1 день?
Керівник відділу сертифікації Катерина Осмолович

Якщо ви вже вирішили купити автомобіль за кордоном, то знаєте, що справа ця не така проста, як здається. Для реєстрації такої автівки у Сервісному центрі треба зібрати ряд документів. Один з них - це сертифікат відповідності.

Що таке сертифікат відповідності та для чого він потрібен?

Документом, що засвідчує відповідність транспортних засобів вимогам технічних регламентів та національних стандартів, є сертифікат про підтвердження відповідності, виданий згідно із законодавством України, що вказує, якому саме рівню екологічних норм відповідає за конструкцією транспортний засіб. Позначення рівня екологічних норм, якому відповідає транспортний засіб, має бути внесено до свідоцтва про реєстрацію транспортного засобу.

ЧИТАТИ ТАКОЖ: Яке авто вам підходить? Онлайн-тест

В Україну дозволяють ввозити автомобілі не нижче рівня Євро2. Старші автомобілі не зможуть отримати сертифікат відповідності та не можуть бути зареєстровані у Сервісному центрі МВС. Є певний перелік вимог(ДСТУ 3649:49) до усіх автівок, які ввозять на територію країни для подальшої експлуатації. Якщо ваше авто не відповідає хоча б одному з пунктів - сертифікат ви не отримаєте, відповідно не зможете поставити автівку на облік.

Зазвичай автомобілі, які виготовляються в Європі цілком підходять під усі вимоги нашої країни. Увагу слід звертати на машини, які експортуються зі Штатів, оскільки вимоги до машин щодо безпеки та умов експлуацтації на американському ринку трохи відрізняються. Основна різниця полягає у світловій оптиці, а також шкалі швидкості на щитку приладів. Крім того, за американськими законами дозволяється повне тонування лобового скла, тоді як у Європі такі задоволення для водіїв під забороною. Перед тим, як відправляти такий автомобіль на сертифікацію, варто його переобладнати та підготувати до огляду.

ЧИТАТИ ТАКОЖ: У WEST AUTO HUB завітав представник однієї з найбільших в Європі автомобільних компаній

Як відбувається сертифікація авто?

Для того, щоб отримати сертифікат відповідності, власнику транспортного засобу потрібно подати заяву до органу, який проводить ідентифікацію автомобіля. Після цього машину відправляють на дослідження у випробувальну лабораторію, що видає протокол з результатами огляду. На основі нього проводиться аналіз документів та видається сертифікат

Варто відзначити, що для оформлення сертифіката на автомобіль, серед інших документів, потрібно обов'язково надати транспортний засіб для проведення необхідних експертиз. Тобто за законом «не їхати» не можна!

Коли відправляти автомобіль на сертифікацію: перед розмитненням чи перед постановкою на облік?

З 24.05.2019 року митне оформлення транспортних засобів буде здійснюватися тільки при наявності довідки або сертифіката відповідності екологічним нормам, незалежно від наявності екологічного стандарту в технічному паспорті. Тому транспортні засоби, які підлягають розмитненню, в обов'язковому порядку повинні будуть заїхати на сертифікацію, перш ніж заїхати в ЗМК.

Де зробити сертифікат на авто за 1 день?

Всього за 1 день сертифікат відповідності можна отримати на території компанії WEST AUTO HUB. Поки експерти будуть оглядати ваше авто, ви зможете відвідати кафе або залишитися у кімнаті відпочинку, які також знаходяться на території комплексу.

Замовити сертифікат та дізнатися деталі можна за номером: 0 800 21 20 30


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина На Волині на місці вирубаної ділянки посадили молодий ліс
Наступна новина Показали відеозвіт, як будують ЖК «Струмочок»
Останні новини
Схожі новини