На Волині на місці вирубаної ділянки посадили молодий ліс

На Волині на місці вирубаної ділянки посадили молодий ліс

На території лісових масивів ДП «Любомльський лісгосп» зібрались голови ОТГ Любомльщини, старости, представники громад, які разом із лісівниками заліснили ділянку суцільного зрубу.

Провели завершальну у цьому році акцію «Майбутнє лісу у твоїх руках», – повідомляють у прес-службі Волинського ОУЛМГ.

Під час лісокультурного заходу учасники мали чудову нагоду ознайомитись із клопітким, тривалим і нелегким процесом – відновлення та створення нових насаджень, плекання лісових культур різного віку, доглядів за ними. Побачили підготовлену площу тимчасового розсадника, де вирощуватимуться сіянці сосни для наступного сезону.

ЧИТАТИ ТАКОЖ: Волинські лісівники хочуть висадити півтора мільйона дерев. ФОТО

«Ми зібралися на суцільно-санітарній рубці, яка була відведена внаслідок ураження короїдом. Поряд – насадження 2004 року, їм 15 років, тут уже проводилисьрубки догляду. Ще через років 15 сподіватимемося, що тут ростиме гарний ліс, як оцей стиглий, що поруч. Є лісовий розсадник, посів у якому ми ще відклали, чекаючи теплої погоди. На ділянці будемо садити в основному сосну, але разом із тим вводити листяні породи – березу і дуб червоний. Адже, враховуючи фактор всихання соснових насаджень на цій ділянці, ми створимо кулісу листяних порід, очікуючи, що сосна тут надалі не буде вражатися шкідником», – зазначив директор Любомльського держлісгоспу Володимир Туревич.

ЧИТАТИ ТАКОЖ: На Волині до лісу додадуть 180 гектарів

Учасниками акції також стали – директор із сусіднього Прибузького лісгоспу Володимир Корецький разом із очільниками і представниками ОТГ, на чиїй території знаходяться ліси цього держлісгоспу.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина «Дорогенька, читай правила ПДР». Відому лялькарку з Луцька затримали нові інспектори з паркування
Наступна новина Як для автівки, придбаної за кордоном, отримати сертифікат відповідності за 1 день?
Останні новини
Схожі новини