Як селянці з Волині у шоу «Поверніть мені красу» вирізали величезний живіт-«фартух». ВІДЕО

Як селянці з Волині у шоу «Поверніть мені красу» вирізали величезний живіт-«фартух». ВІДЕО

У програмі «Поверніть мені красу» мешканці села Іванівка Горохівського району Марії Онопріяк ліквідували величезний живіт-«фартух», допомогли подолати психологічні комплекси і навіть розробили власний фермерський бренд.

Програма вийшла в ефір увечері вівторка, 20 березня, – пише Волинь24.

Жінка живе у селі, важко працює, адже у господарстві – і корови, і свині. “Мені треба понапоювати худобу, дати свиням – мушу 12 відер коровам, і ще 5 відер свиням занести. Кожне – по 15 літрів” – розповідає жінка.

«Мама робить сама, бо тато в Польщі на заробітках, старші сини з татом, а менші вчаться в університеті, в коледжі». – каже її невістка Романа.

Жінка возить важезні сумки на базар, торгує молоком, сиром, сметаною – заробляє копійку. Каже: «Ми живем з хазяйства. Роблю свою продукцію, везу на базар. Сумки 20-30 кілограм. Треба шось заробити… Настуні на квартиру треба заплатити. Треба дати, щоб вона зробила якийсь манікюр».

У жінки проблема: величезний живіт-фартух, що залишився після 4-х вагітностей.
Живіт висить, має кілька великих складок, у яких шкіра пріє, тоншає, покривається ранами, які час від часу кровлять. Жінка не може довго стояти на ногах.

«Жінкою я себе не рахую. Рахую бабцьою. Жирна, тельбата… В селі говорять: “ходить, як торба”. Можуть сказати, шо я свиноматка», – каже 45-річна Марія.

З чоловіком – теж проблеми. «Став задивлятися на молодших і на хоріщих. Було недавно таке, що він сказав: в жінки грудь повинна помішатися в руку, а в тебе як коров’яче вим’я», – каже Марія.

Чоловік Юрій коментує: «Неприємний запах від неї… Як ото м’ясо полежить на сонці, то так смердить».

«А ВИ ТАКОГО НІКОЛИ НЕ ПРОБУВАЛИ?»

За жінку взялися спеціалісти – так звана “команда порятунку”: пластичний хірург Ростислав Валіхновський, дизайнер Андре Тан, психолог Олена Любченко, а також експерт зі здорового способу життя Анна Буткевич.

Ростислав Валіхновський оглянув жінку, пояснив: на животі – дуже велика шкірна складка, велика розтяжка, опрілості. Потрібне хірургічне втручання, але перед тим жінці необхідно схуднути – шляхом фізичних вправ і правильного режиму харчування.

У цьому їй допомогла Анна Буткевич, яку у проекті назвали “експертом з краси і здорового способу життя”. Вона, запевнили у програмі, розробила свою універсальну систему здорового способу життя.

У програмі влаштували показовий “шок” експерта: ніби-то Анна Буткевич заходить у квартиру, де живе Марія, а та саме їсть картоплю і шкварки.

«Ета ужас! Ета сплашной яд!» – сплеснула руками експерт.

«Можна вас шось запитатися? А ви ніколи такого не пробували? Шо – не смачно?» – перепитала експерта волинянка…

Втім, її все ж змусили їсти каші, овочі, фрукти, а також займатися спортом. За тиждень жінка схудла на 4 кілограми і стала важити 101.

«НУ, МАРІЧКА, БУДЕШ ДОВОЛЬНА!»

Схуднення знизило ризик від хірургічного втручання – пояснює лікар Валіхновський. Каже, що далі: усунення “фартуха” на животі проходитиме у кілька етапів. Спочатку зроблять ліпосакцію – відкачають зайві жирові відкладення з живота і боків. Потому – абдомінопластику – видалення зайвої шкіри. Окремо зроблять підтяжку грудей.

Під час ліпосакції тільки з передньої черевної стінки відкачали 1,5 літра жиру.

По тому провели реконструкцію молочних залоз – зменшення в розмірах і підтяжку.

«Ну Марічка, будеш довольна» – приказує лікар Валіхновський до пацієнтки під час операції (та, втім, не чує – під наркозом).

«Коли прокинеться, буде проблема: побачить свої груди і скаже, що її тіло не відповідає красоті молочних залоз», – жартує лікар. Розмір грудей він зменшив з 4-го до 2-го.

ВНЄШНОСТЬ. НЄДОВЄРІЄ

Доки жінка далі худне і готується до наступного етапу хірургічного втручання – з нею працює психолог Олена Любченко.

Виявляється, психологічні проблеми жінки, спричинені її фізичними вадами, ускладнені ще й тим, що чоловік під час праці у Польщі зрадив їй. «Приїхав з роботи – повний телефон забитий фотографіями», – розповідає Марія. 

Психолог допомагає жінці подолати проблеми способом розбиття стін. На збудованих з картонних колобок стінах жінка пише свої проблеми: “Внєшность”, “Живот”, “Обіда”. А потім бейсбольною битою руйнує конструкції.

Остання стіна – недовіра. Волинянка під диктовку російськомовного психолога виводить аерозольним балончиком на картоні: НЄДОВЄРІЄ. Руйнує і її.

За стіною – екран. На екрані – чоловік Юрій. «Зізнається: «Я так її люблю – аж трасуся. Хочу, щоб вона повернулася».

Марія плаче. Психолог пояснює: так, боляче. Але усе виправити можна тільки через біль.

10 КІЛОГРАМ ШКІРИ – ГЕТЬ

За три тижні жінці вдалося схуднути ще на 13 кілограмів. Починається наступний етап – абдомінопластика, тобто видалення зайвої шкіри. З правого боку видаляють шматок вагою 5 кг 700 г, з лівого ще 4 кілограми. На шкірі, яка лишилася, роблять новий отвір для пупка, по-новому виводять його назовні.

Після реабілітації – візит до стоматолога (на якого раніше у жінки не вистачало ні грошей, ні часу – наголошує голос за кадром).

Окремий сюрприз: жінці показують коробочки, баночки і пляшечки з молокопродуктами. На них – зелені і сині етикетки, написано «Мама Марія. Сімейна ферма Онопріяк».

Автори програми кажуть жінці: дуже хочуть, аби вона займалася сімейним бізнесом, виробляла молочну продукцію, реалізовувала її. Це має згуртувати всю сім’ю.

«В мене є свої етикетки!» – радіє Марія.

Потому за Марію береться модельєр Андре Тан. Пояснює: «Основная миссия – омолодить ее на 15-20 лет».

Візит до перукаря, робота візажиста, примірка подарованого Андре Таном плаття – і Марія на чорному Мерседесі їде до місця, де її у вишиванках і з квітами чекає вся сім’я і “команда порятунку”.

Рідні плачуть і аплодують, обіймають оновлену маму. Фахівці – хвалять Марію за бойовий дух і витримку, бажають і далі не здаватися.

А Марія Онопріяк запевняє: «Типірка я не дозволю себе ніяк обізвати. Ніколи не повернуся до тої Марії, яка була. Я не просто Марія, я королева Марія!»

 


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина У ЛНТУ назвали найкращих студентів. ФОТО
Наступна новина На депутатів тиснуть з вимогою вступити в нову «укпропівську» більшість, - Нестерук
Останні новини
Схожі новини