Як складатимуть ЗНО волиняни з особливими потребами

Як складатимуть ЗНО волиняни з особливими потребами
Дітей з особливими потребами обіцяють забезпечити усіма необхідними умовами для тестування

Під час реєстрації на проходження ЗНО особи, які мають особливі потреби, повинні вказати про це, додавши оригінал медичної довідки. Таким дітям будуть забезпечені усі необхідні умови для тестування, зокрема у Луцьку є заклад, який забезпечений усім необхідним.

Про це йшлося 25 січня під час прес-конференції у Волинському інституті післядипломної педагогічної освіти, пише Інформаційне агентство Волинські Новини.

Як розповіла директор Львівського регіонального центру оцінювання якості освіти Лариса Середяк, для осіб з особливими потребами в реєстраційній карті є помітка «потребую додаткових умов». Вказавши це, вони мають додати оригінал медичної довідки, яку видає лікар.

ЧИТАТИ ТАКОЖ: Де і коли на Волині відбудеться пробне ЗНО

«Це можуть бути умови для дітей з вадами опорно-рухового апарата – потреба в пандусі чи в спеціальній туалетній кімнаті. Дітям з вадами слуху можна користуватися слуховим апаратом, для дітей з повною глухотою запрошують сурдоперекладачів, які мовою жестів розкажуть інструкцію щодо роботи та заповнення бланка Для осіб з вадами зором може бути передбачене краще освітлення, вони можуть використовувати лупу, також може бути потреба у шістнадцятому шрифті», – зазначила Лариса Середяк та додала, що у Луцьку є навчальний заклад, який забезпечений усім необхідним.

Нагадаємо, цього року за допомогою шрифту Брайля можна буде складати ЗНО з біології. Однак скласти ЗНО з тестами, надрукованими шрифтом Брайля та шістнадцятим шрифтом, можна буде лише на додатковій сесії влітку. Для дітей, які працюють з шістнадцятим шрифтом, додають ще 30 хвилин часу, і вони працюють в окремій аудиторії.

Окрім того, діти, які мають вади серця чи хворіють на діабет, повинні надати медичну довідку. Зокрема, лікаря на пункті тестування повідомляють про таких дітей, і він має бути готовий, що в пункті тестування є дитина, яка потребує особливого медичного догляду.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина У Нововолинську та Володимирі на День святого Валентина можна буде одружитися вночі
Наступна новина «Моя Волинь»: у Луцьку відкрилася виставка відомої художниці. ФОТО
Останні новини
Схожі новини

Публікації відсутні