Як у луцьких школах дбають про безпеку

Як у луцьких школах дбають про безпеку

У Луцьку працюють 27 загальноосвітніх навчальних закладів. У жодному із них немає вахтерів, які б стежили за тим, хто заходить до приміщення.

Про це Суспільному розповів начальник міського департаменту освіти Віталій Бондар.

Функції охоронців та вахтерів виконують нічні сторожі та гардеробниці.

Зі слів Віталія Бондаря, статистики, у скількох луцьких школах працюють камери відеоспостереження, в департаменті освіти не ведуть. Наразі систему відеоспостереження встановлюють у школі № 15 Луцька.

Вже працюють камери нагляду на подвір'ї та у приміщенні школи № 27, яка була збудована 2018-го. Всього в освітньому закладі встановили 16 камер. "Деякі з них знімають безпосередньо вхід. Ми бачимо, хто заходить і куди вони розійшлися", – каже директорка Вероніка Захарчук.

За ситуацією в закладі та навколо нього вдень стежить гардеробниця Ірина Турчин.

Зі слів директорки школи, гардеробниця діє за інструкцією. "Звісно це не професійний охоронець. І у випадку, якби хтось захотів проникнути озброєний, то вона буде дзвонити куди потрібно, але це не дає захисту, як могла б дати професійна охорона", – каже Вероніка Захарчук.

Зі слів головного освітянина Луцька професійна охорона наразі є лише у двох навчальних закладах обласного центру: у школі № 4 та № 9. Роботу охоронців оплачують батьки.

На запитання чи передбачаються у луцьких школах додаткові заходи безпеки Віталій Бондар відповів, що на рівні управління і міської ради це питання ще не обговорювали. У міському бюджеті на це грошей не було передбачено.

<iframe width="560" height="315" src="https://www.youtube.com/embed/xvCTvhswSrw" title="YouTube video player" frameborder="0" allow="accelerometer; autoplay; clipboard-write; encrypted-media; gyroscope; picture-in-picture" allowfullscreen></iframe>

Читати також: Школи поки будуть працювати у звичайному режимі, - Віктор Ляшко


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина За минулу добу ще у 91 волинянина виявили коронавірус
Наступна новина Зеленський допускає повномасштабну війну з Росією
Останні новини
Схожі новини