Як у Луцьку готуються до Великодня. ФОТО

Як у Луцьку готуються до Великодня. ФОТО

У Луцьку готуються по-особливому зустріти свято Великодня.

У четвер, 5 квітня, на Театральному майдані представили унікальний арт-проект «Терновий вінок».

Лучани та гості міста можуть ознайомитися із традиційними волинськими писанками «Триєдине», які виконала Луцька художня школа, та із проектом у вигляді семи арт-об’єктів «Великоднє диво», які створили молоді луцькі художники.

«Нам хотілося відродити волинську писанку, донести її мотиви, символіку. «Триєдине» робилося за архівними матеріалами та автентичними писанками», – розповіли представники художньої школи.

Куратор проекту «Великоднє диво» Тетяна Мялковська поділилася історією створення писанок, зроблених з тканини, деревини, паперу, гілля й фарби.

«Перший фундамент писанок – інформація, а не декор. Ми розповідаємо, що таке воскресіння, життя, як треба любити. Ось цю основу ми взяли і сучасними методами створили сім арт-об’єктів», – зазначила вона.

Директор департаменту культури Луцької міської ради Тетяна Гнатів повідомила, що у місті також планують створити «Весняну вулицю» із задекорованими арками, освітленням та галереєю просто неба.

Текст та фото – Іванна СОЛОМАНЧУК (Перший)


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина «Мені поки не зрозуміла поведінка голів РДА», - Олександр Савченко
Наступна новина Перший на кухні: як готувати болгарський соус до м’яса та закуску Кьопоолу. ФОТО
Останні новини
Схожі новини