Фестиваль повстанської пісні у Луцьку: як це було. ФОТОРЕПОРТАЖ

Фестиваль повстанської пісні у Луцьку: як це було. ФОТОРЕПОРТАЖ

Уже завтра, 14 жовтня, українці відзначатимуть одразу декілька свят: День захисника України, День українського козацтва, а також день створення УПА. А православні – ще й Покрову Пресвятої Богородиці.

У Луцьку ж святкувати почали ще 13 жовтня – сьогодні на Театральному майдані стартував фестиваль повстанської пісні «За Україну! За її волю». 45 колективів з Волині, Рівненщини, Львівщини, Тернопільщини та Києва приїхали до Луцька, аби заспівати народних та повстанських пісень.

Зібралося на відкриття фестивалю й немало глядачів, серед них – митрополит Луцький та Волинський Михаїл, і секретар Луцькради Григорій Пустовіт, і голова Волинської ОДА Олександр Савченко.

«Я радий, що ми зараз на Волині, тут найкраще проводити такий фестиваль – тут зародилася УПА», – сказав Савченко у вітальному слові.

А тоді торжественно мовив: «Фестиваль оголошую від-кри-тим», після чого весь центр міста «потонув» у піснях.        

Цього ж дня на Театральному майдані розгорнулися справжні повстанські курені. Усього їх 16 - по одному від кожного району Волині.

І чого тільки не знайти в тих куренях: столітні рушники, предмети побуту, старовинні ікони. Біля куренів - делегати з районів, майже всі у вишиванках. Хтось одягнув форму воїнів УПА.

Фестиваль триватиме і 14 жовтня, тож усі, хто пропустив дійство сьогодні, зможуть відвідати його завтра.

Як у Луцьку почали День захисника України святкувати

Фото: Роман ДОМБРОВСЬКИЙ (Перший)


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Якою буде погода у Луцьку та області 14 жовтня
Наступна новина Підлітки, які заявили про домагання в рожищенському притулку, все вигадали, - директор. ВІДЕО
Останні новини
Схожі новини