Як у Луцьку працюватиме центр для постраждалих від домашнього насильства

Як у Луцьку працюватиме центр для постраждалих від домашнього насильства
Фото ілюстративне

У Луцьку буде створено денний центр соціально-психологічної допомоги особам, постраждалим від насильства. Він працюватиме як спеціалізована служба підтримки осіб на базі управління соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді.

Проєкт рішення про створення денного центру соціально-психологічної допомоги особам, які постраждали від домашнього насильства чи насильства за ознакою статі, розглянули на черговому засіданні виконавчого комітету Луцької міської ради, – пише ІА «Волинські новини».

Центр надаватиме безоплатну комплексну соціально-психологічну та первинну правову допомогу, а також соціальні послуги постраждалим особам, гарантуватиме їм можливість короткострокового перебування у спеціально обладнаному приміщенні (кризовій кімнаті). Фінансуватиметься він за кошти місцевого бюджету.

Основні завдання денного центру:

  • надання комплексної соціально-психологічної та первинної правової допомоги постраждалим особам;
  • виконання програм для постраждалих осіб;
  • організація та підтримка груп взаємодопомоги постраждалих осіб;
  • організація та проведення семінарів і тренінгів для постраждалих осіб;
  • проведення соціально-профілактичної роботи, спрямованої на запобігання повторним випадкам насильства щодо постраждалої особи та формування нульової толерантності до його проявів у суспільстві;
  • інформування населення про права постраждалих осіб і соціальні послуги, які надаються денним центром;
  • надання короткострокового перебування у кризовій кімнаті постраждалим особам.

Максимальний строк перебування у кризовій кімнаті буде становити не більш як 20 діб. Право на розміщення у кризовій кімнаті матимуть постраждалі особи за особистим зверненням чи за направленням уповноваженого структурного підрозділу міської ради, відповідного підрозділу поліції чи мобільної бригади соціально-психологічної допомоги постраждалим особам. Також право на влаштування до кризової кімнати матимуть неповнолітні особи, які перебувають у зареєстрованому шлюбі, та діти в разі їх розміщення разом із матір’ю чи батьком.

На кожну особу, поміщену до кризової кімнати, складатиметься особова справа.

Читати також: «Я тебе зараз тут приріжу». Подолати домашнього тирана волинянці допоміг розголос


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина У Струмівці вночі тимчасово відключать освітнення проїжджої частини
Наступна новина Луцьк отримає кошти на придбання житла сиротам
Останні новини
Схожі новини