Луцьк отримає кошти на придбання житла сиротам

Луцьк отримає кошти на придбання житла сиротам
Фото ілюстративне

У Луцьку створили комісію з питань визначення напрямків та об’єктів, на які буде спрямовано у 2021 році субвенцію з державного бюджету на проєктні, будівельно-ремонтні роботи, придбання житла та приміщень для розвитку сімейних та інших форм виховання, наближених до сімейних, підтримку малих групових будинків та забезпечення житлом дітей-сиріт, дітей, позбавлених батьківського піклування, осіб з їх числа.

Про це стало відомо під час чергового засідання виконавчого комітету Луцької міської ради, – інформує ІА «Волиські новини».

Як пояснив керівник служби у справах дітей Федір Шульган, таку комісію потрібно створити при міськраді на вимогу нової постанови Кабінету Міністрів «Деякі питання забезпечення дітей-сиріт, дітей, позбавлених батьківського піклування, осіб з їх числа житлом та підтримки малих групових будинків».

«Є нова постанова кабміну про надання субвенції на придбання житла для дітей-сиріт, а також для будівництва малих групових форм для сімейних та інших форм виховання дітей. До 18 липня нам необхідно подати інформацію про дітей-сиріт, які потребують такої субвенції. Для цього потрібно затвердити та упорядкувати списки осіб, які перебувають на черзі, у зв’язку з приєднанням нових громад», – сказав він.

Торік кошти субвенції на придбання житла отримали чотири особи з числа сиріт із Луцька (579 250 гривень кожному) і дві особи з Жидичинської громади (386 167 гривень кожному).

Наразі розмір цьогорічної субвенції невідомий. Члени виконкому затвердили проєкт рішення.

До складу новоутвореної комісії увійшли заступниця міського голови (голова комісії) Ірина Чебелюк, керівник служби у справах дітей (заступник голови комісії) Федір Шульган, заступниця керівника служби у справах дітей, керівниця відділу опіки та піклування (секретар комісії) Тетяна Бондарук, очільниця управління соціальних служб для сім'ї, дітей та молоді Ліна Галан, керівниця відділу бухгалтерського обліку та звітності управління капітального будівництва Марія Гончаревич, головна спеціалістка відділу з обліку та розподілу житла департаменту ЖКГ Тетяна Дорощук, головна спеціалістка відділу дошкільної, загальної середньої освіти департаменту освіти Людмила Клиш, керівниця відділу правової допомоги та судово-претензійної роботи департаменту соцполітики Тетяна Колачинська, керівниця відділу правової допомоги та експертизи юридичного департаменту Вікторія Крючевська, директорка департаменту соцполітики Вікторія Майборода, керівниця відділу фінансів виробничої сфери та аудиту департаменту фінансів, бюджету та аудиту Ірина Обертас.

Читати також: У Луцьку ще двом атовцям допомогли купити квартири


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Як у Луцьку працюватиме центр для постраждалих від домашнього насильства
Наступна новина «Інвестувати найкраще в комерційну нерухомість», - Андрій Разумовський
Останні новини
Схожі новини