Як у Луцьку під стінами ОДА молились прихильники Московського патріархату. ФОТОРЕПОРТАЖ

Як у Луцьку під стінами ОДА молились прихильники Московського патріархату. ФОТОРЕПОРТАЖ

У Луцьку відбулось «молитовне стояння» прихильників УПЦ МП. Під стінами Волинської ОДА зібрались близько двох тисяч вірян та духівників.

Стояння тривало з 10:30 до 13:00 години.

Учасникизаявили, що їх храми незаконно захоплюють, і подекуди цьому сприяють представники місцевої влади. Тож вирішили влаштувати стояння під стінами облдержадміністрації, аби влада звернула увагу на цю проблему.

На Київському майдані учасники разом молились, також співав хор. У центрі дійства - митрополит Володимир-Волинський і Ковельський Володимир та єпископ Волинський і Луцький Нафанаїл.

Чимало вірян підспівували, знімали відео та робили фото. Деякі навіть мали у руках плакати «Ми є УПЦ», «Припиніть захват храмів», «З нами Бог». 

Пізніше на Київський майдан прийшли п’ятеро активістів, які розгорнули плакати з написами «Путін – патріарх РПЦ». Активісти заявили, що «не мають нічого проти акції протесту», втім, вимагають, аби УПЦ МП називалась РПЦ, оскільки цією церквою «керує Москва».

Коли молитви завершились, вголос зачитали звернення від прихильників УПЦ МП до голови Волинської ОДА Олександра Савченка. Пізніше цей документ йому передали. У ньому просили «в межах посадових обов’язків вплинути на ситуацію, що склалась у деяких приходах УПЦ МП на Волині». Зокрема, йдеться про «рейдерські захоплення храмів».

Зокрема, в тексті звернення зазначається:

  • «Зупинити беззаконня, повернути повагу громадян до законодавства України у релігійній площині;
  • Притягнути до відповідальності чиновників РДА, очільників органів місцевого самоврядування, котрі здійснюють брутальне втручання у релігійні справи, обманюють людей, особисто беруть участь у захопленнях храмів УПЦ;
  • Припинити акти агресії щодо монастирів та храмів УПЦ в області;
  • Правоохоронцям звернути увагу на виконання їхніх прямих обов’язків та припинити злочинну бездіяльність у випадках, коли нападники відверто б’ють людей, користуючись їхньою беззахисністю, часто – слабкістю та поважним віком;
  • Перевести вирішення міжконфесійних питань у законну форму;
  • Припинити тенденційне закриття наших приходів, котрі законно діяли на територіях державних та комунальних установ і закладів;
  • Повернути нашим громадам доступ до наших храмів, котрі лишаються заблокованими або захопленими»

Стояння минуло без провокацій та сварок. Щоправда, чимало прихильників Московського патріархату з невдоволенням обговорювали плакати про Путіна, втім, до сутичок не дійшло: між обидвома сторонами тісно стояли правоохоронці.

Митрополит Володимир та єпископ Нафанаїл

 

Деякі учасники прийшли із плакатами

 

П’ятеро активістів розгорнули плакати про Путіна

 

На Київському майдані – біля двох тисяч людей 

 

Деякі працівники ОДА зацікавлено визирали із вікон

 

Акція протесту прихильників УПЦ МП


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Олег Скрипка у Луцьку «запалюватиме» з оркестром НАОНІ. ВІДЕО
Наступна новина У Луцьку на ремонт машин патрульних дали 500 000 гривень
Останні новини
Схожі новини