Як у Луцьку відзначали 206-ту річницю від дня народження Тараса Шевченка

Як у Луцьку відзначали 206-ту річницю від дня народження Тараса Шевченка
Вшанування пам'яті Тараса Шевченка у Луцьку (фото ІА Волинські Новини)

У Луцьку представники обласної та міської влади, небайдужі громадяни поклали квіти до пам’ятника Тарасу Шевченку.

Захід відбувся у рамках культурно-мистецького дійства «Нас гуртують думи Кобзаря», приуроченого до 206-ї річниці від дня народження великого поета, пише ІА Волинські Новини

Покладанню квітів передували акції «Прийди зі своїм «Кобзарем» та «Коло Тарасового слова». Творча та наукова інтелігенція, представники організацій, шанувальники віршованого слова читали поезію пророка українського народу.

Ведуча свята, режисерка Ніна Фурдило звернулася до присутніх із вітальним словом. Вона ще раз нагадала про те, що нині Україна відзначає надзвичайну дату.

Пам’ять великого сина нашого народу вшанували квітами представники обласної та міської влади, громадських організацій, діячі науки та культури, небайдужі містяни.

Затим біля мікрофона звучала поезія Шевченка та щирі слова шанувальників його творчості. У виступі доцентки кафедри української літератури СНУ Ольги Яблонської йшлося про вічну актуальність поезії Кобзаря та значення його внеску для України.

«Геній – явище національне… Він з тими, хто бореться за свободу і незалежність...» – підкреслила вона.

Хоровий колектив Волинського коледжу культури і мистецтв імені І. Ф. Стравінського акапельно виконав твори Шевченка «Заповіт» і «Реве та стогне Дніпр широкий».

Наприкінці організатори оголосили підсумки акції «Прийди зі своїм «Кобзарем». Участь у ній взяли 74 особи. Переможців визначили у низці номінацій. Подарунки – сучасні видання Великої книги отримали: за найдавніший «Кобзар» – видання 1947 та 1951 років – Тетяна Мельник, Ростислав Ганейчук; унікальний «Кобзар» – Галина Костюкевич, Петро Непийвода. «Кобзар» з історією – видання, яке побувало у Сибіру – Оксана Данилюк.

Наймолодші та найповажніші за віком учасники акції: 7,8,9 років – Тетяна Сологуб, Ілля Мартинович, Мар’ян Федорчук. 91, 88 та 84 роки – Антон Костюк, Володимир Поліх, Марія Ковальчук.

Родина з «Кобзарем» – сім'я Саханів – 3 особи.

Громадська організація з «Кобзарем» – ГО «Свіча» 7 осіб; колектив, установа з «Кобзарем» – Луцький центр професійно-технічної освіти 8 осіб.

На завершення урочистостей усі учасники акції зробили спільну світлину з пам’ятними подарунками.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина 8 березня жінок у Луцький зоопарк пускали безкоштовно. Порахували, скільки їх прийшло
Наступна новина Зірка КВН Денис Привалов виявився уродженцем Рівного
Останні новини
Схожі новини