Як у Луцьку відзначали 29-ту річницю Незалежності України. ФОТО

Як  у Луцьку відзначали 29-ту річницю Незалежності України. ФОТО

Сьогодні, 24 серпня, на Театральному майдані міста Луцька відбулись урочистості з нагоди Дня Незалежності України.

Про це йдеться на сайті Луцької міської ради. 

Урочистості розпочалися із вшанування тих, хто віддав своє життя за Батьківщину, біля пам’ятного фотостенду «Герої Небесної Сотні — Загинули за Єдність України». Митрополит Луцький і Волинський Михаїл провів тут заупокійну літургію, а керівники міста, області та небайдужі лучани поклали квіти до фотостенду.

Святкування продовжились біля облмуздрамтеатру імені Т.Г. Шевченка. Тут, задля забезпечення дотримання правил карантину, для глядачів було встановлено 100 стільців на відстані 1.5 метра один від одного, а на вході до цієї території – дезінфекційні засоби.

«Знаково, що на центральних майданах сучасних міст є стенди, які нагадують нам як багато було покладено за нашу незалежність. Сьогодні святкування 29-ї річниці Незалежності України є особливим, гірким, адже ми й далі воюємо на Сході та втратили свої території. 6 років вже іде війна, багато наших хлопців загинуло на Сході. Нехай Матір Божа молиться за них, а Ісус Христос приведе їх у Царство Небесне.

А у тих, хто й надалі обороняє нашу незалежність на Сході, нехай буде все добре», - звернувся до присутніх Григорій Недопад та вручив почесні відзнаки - Пам’ятні медалі “За незламність духу” - членам сімей загиблих в АТО/ООС.

«Сьогодні хочеться особливо подякувати усім поколінням українців, що відстоювали незалежність України, воювали за нашу свободу, за те, щоб ми могли вільно жити на своїй землі. На жаль, сьогодні і надалі ми боронимо наші кордони від ворогів, нам намагаються вказати, як жити, як називати та розбудовувати Україну. Ми зобов’язані дати відсіч усім ворогам та порадникам, у яких на меті зовсім не наш добробут. Для цього ми зобов’язані бути сильними, згуртованими, щодня своєю чесною та відданою працею підтверджувати прагнення процвітаючої та успішної держави», - привітав лучан Ігор Поліщук.

Окрім того, Почесними грамотами та Подяками міського голови було нагороджено працівників провідних галузей та установ нашого міста.

Потому вулицями міста відбувся святковий велопробіг, що пройшов за маршрутом: Театральний майдан — проспект Волі — проспект Відродження — проспект Молоді — проспект Соборності — проспект Перемоги — вулиця Винниченка — Театральний майдан.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина На капітальний ремонт дороги до Гаразджі скерують понад 64 мільйони
Наступна новина На Волині коронавірусом заразилися ще 40 людей
Останні новини
Схожі новини