Як у Луцьку зариблювали Стир. ВІДЕО

Як у Луцьку зариблювали Стир. ВІДЕО
Скріншот із відео

Волинські рибалки-любителі провели екологічно-дружню акцію, поповнивши води Стиру новими видами риб. 

Про це ідеться у сюжеті Сфери-ТВ.

Нагадаємо, спільними силами любителі зібрали майже 40 тисяч гривень, за які придбали близько 2 тис. особин риб.

Один із ініціаторів акції Любомир Третяк розповідає, що нині дуже хочеться донести до мешканців міста культуру риболовлі і показати, що ми не лише нахабно виловлюємо рибу, але й запускаємо.

Поповнювати популяцію риб абичим не стали, до річних вод запускали рідкісні нині та цінні види: щуку, судака, коропа, лина.

За дійством спостерігав й представник Волинського рибоохоронного патруля Олександр Климнюк. Посадовець розповідає, що сьогодні є багато проблем, які перешкоджають рибам повноцінно функціонувати у водоймах та масово розмножуватися.

Він зауважує, що сьогоднішню акцію проводили винятково за рахунок місцевих рибалок, проте у Волинській області існує природоохоронний фонд, за ініціативи якого теж зариблюють водойми.

Нагадаємо, саме з бюджету природоохоронного фонду днями провели зариблення озер Люцимер та Велике Чорне у Шацькому районі. У водойми випустили більше 700 кг коропа. Дійство відбувалося у рамках реалізації Регіональної екологічної програми «Екологія 2016-2020». 


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина ЖК «Caramel Residence» - комфортне житло поруч з парком
Наступна новина У місті на Волині вперше за роки незалежності освітили парк. ФОТО
Останні новини
Схожі новини