Як у Воротнівському лісництві утеплювали сад. ФОТО

Як у Воротнівському лісництві утеплювали сад. ФОТО

У Лісівничому молодіжному центрі, що діє на базі Воротнівського лісництва ДП «Ківерцівське ЛГ», провели підготовку до зимового періоду.

 Лісівники та студенти-біологи разом із професором СНУ імені Лесі Українки Михайлом Шевчуком захистили стовбури сіткою із дрібним осередком та проводили обрізку фруктових дерев, – повідомляє прес-служба волинських лісівників.

Керівник-координатор Центру Валентина Юхимчук розповідає, що акцію запланували завчасно. І от тепер – із настанням холодів – провели відповідні роботи.

«Студенти часті гості на різних наших заходах – від засідань Наукової ради до подій соціального спрямування. Тісно співпрацюємо із студентською радою біологічного факультету. А на роботу по догляду за садом в цьому році ми залучили їх уперше. Загалом школи-студії Лісівничого молодіжного центру та сад є своєрідними лабораторіями під відкритим небом», – зазначає Валентина Юхимчук.

І практичну, і консультаційну допомогу надавали безпосередньо головний лісничий ДП «Ківерцівське ЛГ» Андрій Зінич та лісничий Воротнівського лісництва Юрій Курчик.

Як зазначають лісівники, важливою частиною догляду за садом є осіння обрізка дерев. Вона необхідна для прорідження зайвих гілочок, що встигли у великий кількості вирости за теплий період року і заважають росту пагонів. Без осінньої обрізки дерев сад перестане приносити плоди та виглядатиме неохайним.

Не менш серйозна процедура – захист фруктових дерев від гризунів, зайців та мишей, які зимою радо ласують корою, лишаючи стовбур оголеним та надчутливим до морозу.

«Обрізка саду, підготовка його до зими і плодоношення відбувається протягом року. У вегетаційний період ми проводимо так звані «зелені операції», які спрямовані на укорочення та утримання плодових квіток, а ось зараз, в осінній період, в основному – відбувається підготовка плодових дерев до зими. Це, перш за все, захист від мишовидних гризунів та зайців, які завдають в наших умовах значної шкоди, можуть знищити до 30% висаджених дерев, особливо в молодому віці. Далі – побілка дерев, штабма дерев, яка в принципі і забезпечує у весняний період активний ріст, а при морозі та відлизі запобігає розтріскуванню кори», – Михайло Шевчук.

 


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Як у Володимирі вшанували пам'ять полеглих Героїв. ФОТО
Наступна новина «Укрпошта» не скорочуватиме відділення у селах, - Порошенко
Останні новини
Схожі новини