Як вибрати найсмачніші і солодкі мандарини

Як вибрати найсмачніші і солодкі мандарини

Які мандарини вибрати – грузинські, іспанські чи турецькі? Великі чи маленькі? За 25, 50 чи 100 гривень за кілограм?

За вересень 2017 року українці з'їли 200 тонн мандаринів. Найдешевші – грузинські та іспанські. Вони коштують від 25 гривень за кілограм. Але прилавки ринків найчастіше ломляться від турецьких фруктів, – пише Сьогодні

Бюлент Шахін, турок, який живе в Україні, впевнений, що ціна і наявність листочків при виборі мандаринів неважливі. Він вважає, що солодкий фрукт видає шкірка:

"Якщо мандарин блищить, значить, він свіжий. За розміром фрукт повинен бути середнім – в великих плодах багато білих прожилок, а в маленьких – кісточок".

Але блискучий фрукт бажано взяти в руки і понюхати – нерідко для надання товарного вигляду мандарини натирають олією. А якщо шкірочка матова – плід зірвали ще зеленим, і "доходив" він в ящику на складі.

Ще один показник якісних цитрусових – вага. Мандарини, які дозрівали на дереві, важчі. Тому можна взяти два однакових фрукти і порівняти.

"Зазвичай фрукти зривають з жовтня по квітень. Якщо вони зібрані після листопада, то завжди будуть солодкими", – коментує Бюлент Шахін.

Але незважаючи на високий вміст вітаміну С, об'їдатися мандаринами на свята не можна. За день медики рекомендують вживати не більше 4-5 фруктів на день. В іншому випадку можна заробити висипання на шкірі і алергію.

Читати також: Кому і чому не можна їсти мандарини


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Як швидко розморозити скло автомобіля
Наступна новина Чим відрізняється католицьке Різдво від православного: цікаві факти
Останні новини
Схожі новини