Як виглядає процес розбирання автомобіля?

Як виглядає процес розбирання автомобіля?

Автомобіль можна продати швидко, без зайвих формальностей і за привабливою ціною, але чи можна зробити це екологічно? Якщо ви збираєтеся позбутися старого автомобіля, який не підлягає ремонту, але не хочете, щоб його уламки опинились на стихійному звалищі та роками забруднювали планету, скористайтеся послугами сертифікованої станції розбирання автомобілів на металолом. Фахівці, які там працюють, розберуть ваш автомобіль на частини, дотримуючись найсуворіших правил утилізації. Нижче ми розповімо, як виглядає процес розбирання автомобіля на практиці.

 

Утилізація автомобіля – що можна отримати з уламків?

Віддаючи на металолом сильно пошкоджений або непридатний до експлуатації автомобіль, ви отримуєте гарантію його законної утилізації, розподілу комплектуючих і вторинного перероблювання відповідної сировини. Дуже часто це набагато важливіше, ніж прибуток від продажу самого металу, з якого складається кузов та комплектуючі.

Розібрані авто є джерелом такої сировини, як:

  • гумові та синтетичні матеріали;
  • брухт скла, листового металу та сталі;
  • мідь, алюміній, латунь, свинець;
  • інші матеріали, які можуть отримати «друге життя».

Етапи розбирання автомобіля

Перш ніж розпочати розбирання авто на частини, досвідчені експерти проводять його технічну діагностику, яка дозволяє оцінити, які саме матеріали придатні для повторного використання. Після цього з автомобіля видаляють небезпечні елементи, такі як акумулятор або подушки безпеки. Видаляються також речовини, шкідливі для навколишнього середовища та здоров’я людини, такі як моторна та трансмісійна олива, залишки палива, гальмівна рідина, рідина омивача, охолоджуюча рідина та фільтри. Паливний бак або балон в автомобілях, обладнаних газовою установкою, також демонтується.

За видалення вищевказаних речовин і матеріалів з уламків транспортного засобу відповідають спеціальні пристрої, завдяки яким усі етапи процесу розбирання є безпечними для людей та навколишнього середовища. Потім компоненти та конструктивні елементи автомобіля діляться на три групи: металолом, небезпечні матеріали та елементи, які можна повторно використовувати.

Пріоритетом компаній, які купують автомобілі для утилізації, завжди є отримання якомога більшої кількості сировини, яку можна використовувати повторно в інтересах навколишнього середовища. Це сприяє не лише охороні довкілля, а й розвитку ринку б/у запчастин. Вони дешевші за абсолютно нові деталі, а їх отримання не потребує використання природних ресурсів.

*на правах реклами


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Звільненому з полону азовцю з Волині виділили кошти на реабілітацію
Наступна новина На Волині лісівники допомогли знайти грибників, які заблукали
Останні новини
Схожі новини