Як впоратися з безсонням

Як впоратися з безсонням
Фото - Жіночий Світ

Налаштуватися на сон допоможуть вечірні ритуали, переконана травел-коуч Наталія Власенко.

«Уже чотири роки я засинаю без проблем. З підліткового віку мучило безсоння: тепле молоко з медом, підігріте червоне сухе вино, ванни з ромашкою, рахування баранчиків, і скільки було Ауреліано і Хосе Аркадіо в «Сто роках самотності», - я перепробувала всі легальні і не дуже засоби», - йдеться у блоці травел-коуча на «Новое время», – пише Gazeta.ua.

Фахівець розповідає про прийоми, які допоможуть подолати безсоння.

1. Хороший спосіб зупинити хороводи в голові - візуалізація. Варто уявити себе у якомусь приємному місці.

2. Намагайтеся прокрутити день в зворотному хронологічному порядку, як відеоряд.

3. Виконайте техніку глибокого дихання. Вдихайте на 1-2-3-4 через ніс. Затримуйте дихання на 5-6-7-8. Видихніть ротом на 1-2-3-4-5-6. Затримайте дихання на 7-8. Така вправа заспокоїть, допоможе відволіктися від нав'язливих думок.

Вечірні ритуали налаштовують на сон

4. Застосуйте прийом позитивної психології: подякуйте дню, що минув; людям, які були. Така вправа корисна для стосунків і налаштовує на позитивний лад.

5. Заснути допоможуть ефірні лампи або аромапалички. Запахи допомагають заспокоїти нервову систему.

6. Зверніть увагу на положення тіла, у якому прокинулися. Наступного разу, коли не зможете заснути, спробуйте прийняти таку ж позу

«Але найголовніше - вечірні ритуали, які налаштовують на сон. Мої вечірні ритуали починаються о 17-й з того, що я закінчую всі свої робочі справи. А далі алгоритм дій приблизно такий», - каже коуч.

Записую плани і справи, які треба зробити, доробити, обміркувати. Нехай я навіть не всі виконаю, але це як контракт з собою.

Спілкування. Це забуте спілкування не в соціальних мережах. На веранді з друзями, в барі з незнайомцями - будь-яке, головне, щоб живе і доброзичливе.

Читання. Книга в ліжку - мій ритуал. Паперова книга приємна і смачна. Саме тому вибираю щось легке, без трилерів.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Маленька лучанка підкорила Бабкіна на концерті у Луцьку. ФОТО
Наступна новина За що луцьким комунальникам дісталося на горіхи. ВІДЕО
Останні новини
Схожі новини