Як встигнути підписати декларацію з лікарем. ВІДЕО

Як встигнути підписати декларацію з лікарем. ВІДЕО

Для початку потрібно обрати медзаклад і лікаря. Тут в нагоді стануть друзі чи знайомі, або ж перелік лікарів який є як на сайті, так і в самому закладі.

На видному для пацієнта місці розміщені біографічні дані лікарів, стаж роботи та інша інформація. Аби укласти декларацію, при собі потрібно мати паспорт, індифікаційний код, номер телефону і свідоцтво про народження для дитини до 14 років, йдеться у сюжеті Сфери-ТВ.

Після того, як ваші дані будуть введені в електронну систему, декларацію роздрукують у двох примірниках, один з яких ви залишаєте собі.  Далі документ підписуєте ви і лікар, підверджуюючи чинність декларації і відправляє її в електронну систему.

Якщо обраного медзакладу в електронній системі ще немає, ви можете зачекати, поки він підключиться до неї, або піти туди, де процес уже налагоджений.

До слова, лікар може і відмовити у підписанні декларації, якщо він уже набрав максимально рекомендовану кількість пацієнтів: сімейний лікар може обслуговувати 1 800 осіб, терапевт – 2 000, педіатр – 900. Ви ж можете змінити лікаря будь-якої миті. Для цього просто обираєте іншого медпрацівника та підписуєте з ним декларацію. Попередня угода автоматично анулюється.

Не буде проблемою укласти декларацію з лікарем і в сільській місцевості, каже начальник управління охорони здоров’я Волинської ОДА Ігор Ващенюк. І додає що це необхідно зробити аби підтримати заклади первинної медицини, аби останні в другому півріччі отримали більше фінансування.

Отож, терапевти, педіатри та сімейні лікарі спостерігатимуть за вашим станом здоров’я, ставитимуть діагнози та лікуватимуть найбільш поширені хвороби, травми, отруєння, патологічні, фізіологічні стани.

Нагадаємо, процес підписання декларацій з сімейними лікарями розпочинається з 1 квітня і є безстроковим. Дехто з лучан уже визначився з вибором, проте більшість про це навіть не думали.

На сьогодні, за даними МОЗ в електронній системі уже зареєстровано 106 тисяч договорів пацієнтів з лікарями. Триватиме перехідний період до 2020 року. За цей час ми зможемо отримувати меддопомогу як за старою, так і за новою системами.

Фото: ілюстративне, джерело: Etcetera.media


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Двоє львів’ян стали найкращими шахістами України 2017 року
Наступна новина З’явилося відео перших хвилин пожежі у Кемерово
Останні новини
Схожі новини