Які факти порушень лісового законодавства найчастіше фіксує державна лісова охорона

Які факти порушень лісового законодавства найчастіше фіксує державна лісова охорона

Питання дотримання правил перевезення деревини, як і її реалізації, перебувають на постійному контролі працівників державної лісової охорони.

Є представники деревообробного бізнесу, які систематично потрапляють у поле зору лісової охорони та поліції, – пише пресслужба Волинського обласного управління лісового та мисливського господарства.

Варто наголосити: рейдові перевірки в масивах державного лісового фонду та прилеглих доріг є цілодобовими. Для посилення роботи у цьому напрямку створюються окремі групи – спільно з працівниками поліції.

Численними є виявлені факти порушень, де у документах фігурує ТОВ «Верба-ВВ» та інші дрібні приватні деревообробні підприємства, що якимось чином пов’язані.

Зокрема, працівники державної лісової охорони  ДП СЛАП «Камінь-Каширськагроліс» під час спільного рейду з працівниками поліції поблизу с. Стобихівка Камінь-Каширського р-ну зупинили автомобіль, завантажений палетними  заготовками загальним об’ємом 18  м3. Водій пред’явив  фіктивну накладну на ТОВ «Верба -ВВ».

Подібні факти фіксували працівники державної лісової охорони ДП «Камінь-Каширське ЛГ». Під час спільного з поліцією рейду поблизу того ж села Стобихівка зупинили вантажівку. Водій пред’явив накладну на внутрішні перевезення на лісопродукцію, де відправник – ТОВ «Верба-ВВ. На частині колод були відсутні  бирки для маркування. Автомобіль та деревину  було затримано та доставлено на штрафмайданчик.

З боку цього ж підприємства фіксувалися також іншого роду зловживання. Працівники державної лісової охорони ДП «Турійське ЛГ» під час проведення рейду в Ружинському лісництві виявили незаконну порубку. Розчистку місцевих паїв проводило ТОВ «Верба-ВВ», які нібито «випадково» зайшли на територію державного лісового фонду. При цьому сума завданих збитків державі становила понад мільйон гривень.

Порушення виявлялися і під час перевірок приватних пилорам.  Працівники державної лісової охорони ДП «Ратнівське ЛМГ» у с. Велимче Ковельського р-ну виявили деревину загальним об’ємом 22 м3. Власник пилорами надав документи на походження лісопродукції знову таки ж від ТОВ «Верба-ВВ». В результаті перевірок документів було виявлено ряд невідповідностей (діаметри, довжини, кубомаса). Спільно з поліцією деревину було вилучено та згодом відкрите кримінальне провадження за ч.1 ст. 246 КК України.

Як відомо, на ТОВ «Верба-ВВ» відбувалися обшуки. В результаті правоохоронці виявили ряд порушень (невідповідність бирок, відсутність бирок, а також невідповідність довжин). Тоді було вилучено понад 1500 м3 деревини та палетної заготовки.

Один з останніх фактів зафіксовано у суботу, 11 грудня. Працівники державної лісової охорони зупинили автомобіль, що рухався із с. Велимче Ковельського р-ну, водій знову ж надав документи на ТОВ «Верба-ВВ».

Читати також: Підприємства Держлісагентства сплатили 7,9 млрд гривень податків та зборів за 11 місяців


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина У Підгайцівській громаді запланували святкове дійство у день святого Миколая. Програма
Наступна новина На Волині розшукують 23-річну жінку, що переховується від суду
Останні новини
Схожі новини