Які села на Волині вирішили сьогодні перейти до ПЦУ

Які села на Волині вирішили сьогодні перейти до ПЦУ
Хресто-Воздвиженський храм села Заболотці Іваничівського району

На Волині кілька парафій вирішили перейти у підпорядкування Православної церкви України.

Зокрема це громада Хресто-Воздвиженського храму села Заболотці Іваничівського району, де парафіяльні збори тут відбулися 10 березня. 

Як розовіли місцеві мешканці, попередньо серед православних села провели опитування, у якому взяли участь 454 особи. З них підтримали перехід 372 особи, або 82,1%. Проти висловилося 60 (13,2%) і утримались – 21 (4,7%). На зборах були присутні 57жителів, з них за перехід до ПЦУ проголосували - 55, утримались - 2.

Настоятеля храму Івана Сибіри на зборах не було. У понеділок, 11 березня, ініціативна група планує ознайомити священика з результатами опитування та зборів для прийняття ним остаточного рішення.

У селі Мирків Горохівського району прихожани Свято-Михайлівської церкви провели збори у сільському Будинку культури 10 березня

«За» проголосувало 74 учасники, двоє – проти, троє – утрималися.

Громада просила настоятеля Михайла Поліщука приєднатися разом до ПЦУ, однак священик поки остаточного рішення не має. Люди погодилися на те, щоб настоятель проводив богослужіння до Великодня.

Також парафіяни Свято-Іллінської церкви, що в селі Грабове Шацького району, висловили бажання перейти до Православної церкви України. Таке рішення жителі села обговорили у неділю, 10 березня, на зборах релігійної громади.

На збори до громади приїхали Грабівський сільський голова Олександр Ключук, а забезпечували порядок працівники Шацького відділення поліції. 

Також на зібрання прибули священики Шацького деканату Православної церкви України Михайло Цвинкилевич і Роман Скірак. Чомусь не забажав прийти на збори настоятель Свято-Іллінської церкви ієрей Дмитрій Ковальчук.

Раніше в селі ініціативна група зібрала підписи, де підтвердили своє бажання перейти до Православної церкви України майже 120 жителів села. На самих зборах із 39 присутніх грабівчан за перехід проголосувала 31 людина, восьмеро – утримались.

У Шацькому районі це вже четверта релігійна громада, яка приєдналася до ПЦУ.

Нагадаємо, у селі Невір відбулася перша в Любешівському районі спроба парафіян храму УПЦ Московського патріархату перейти в ПЦУ.

Підготовлено за матеріалами видань Район.Горохів, Район.Шацьк, Район.Іваничі.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина «Волинь» зіграла унічию з «Мінськом»
Наступна новина Історія дня на Першому: кого вітати 11 березня
Останні новини
Схожі новини