Які волинські храми ведуть богослужіння онлайн

Які волинські храми ведуть богослужіння онлайн

Із запровадженням карантину люди дедалі рідше відвідують храм, а долучаються до молитви онлайн. Окремі храми Волинської єпархії ПЦУ транслюють богослужіння у прямому ефірі.

Нагадаємо, 24 березня Священний синод дозволив «проведення богослужінь у храмах самими лише священнослужителями та церковнослужителями і співаками, без особистої присутності мирян».

Як ішлося у повідомленні, «під час проведення таких богослужінь миряни повинні долучатися до спільної молитви, використовуючи можливості віддаленого зв’язку».

За інформацією пресслужби Волинської єпархії ПЦУ, шонедільні трансляції літургії з кафедрального собору Святої Трійці можна дивитися на 12 каналі та на єпархіальній сторінці у мережі «Фейсбук».

Окрім того, більшість прямих включень духовенство веде на сторінках парафій у цій соціальній мережі. Зокрема, це храми Холмської ікони Божої Матері в Луцьку, Великомучениці Катерини жіночого монастиря Святителя Василія Великого, Святителя Миколая Чудотворця жидичинського монастиря, що у Ківерцівському районі, а також церква Архістратига Михаїла с. Воля-Ковельська Ковельського районного благочиння.

Аби не пропустити прямі трансляції, варто стежити за оновленнями на сторінках парафій та священнослужителів.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина «Коли буде критична ситуація». У Луцьку ресторани та кафе обіцяють безкоштовно годувати лікарів
Наступна новина В Україні – вже понад півтори сотні випадків коронавірусу. Оновлена статистика від МОЗ
Останні новини
Схожі новини