В громадських місцях зі зброєю можуть бути лише волиняни, які виконують бойові завдання

В громадських місцях зі зброєю можуть бути лише волиняни, які виконують бойові завдання
Фото ілюстративне

Третього березня, на час воєнного стану, Верховна Рада ухвалила закон про вогнепальну зброю та боєприпаси для цивільних. Ними можуть володіти та користуватися лише певна категорія волинян. 

Про це повідомили у сюжеті 12 каналу.

У Рівненській області вирішили заборонити носіння зброї і хизування нею у громадських місцях для членів добровольчих формувань. 

«Зараз не час махати нею де попало. Зброя для того, аби захищати Батьківщину. Наголошую, членам ДФТГ Рівненської області неухильно дотримуватись вимог статутів Збройних сил України! Будьте відповідальними та мудрими. Рідний край розраховує на вас», – звернувся голова Рівненської військової адміністрації Віталій Коваль.

Чи є такі порушення і чи слід чекати такого рішення на Волині? Заступник голови обласної військової адміністрації Сергій Мовенко каже: такої необхідності поки що немає. 

Тим більше, що озброєні не всі члени добровольчих формувань і не постійно.

«Ця зброя зберігається в певних місцях, районах та інших дислокаціях нашої області. І будуть видавати її представникам територіальної оборони тільки у випадку прямої загрози та прямої необхідності її використання», – заявив заступник голови Волинської військової адміністрації Сергій Мовенко.

Нині, додає він, зброєю володіють тільки ті волиняни, які виконують бойові завдання, охороняють критичні об’єкти інфраструктури чи несуть службу, наприклад, на блокпостах. 

Решта людей просто так пересуватися зі зброєю у громадських місцях не можуть. 

Утім, за словами заступника, не слід забувати про людський фактор, адже до війни багато теперішніх військовослужбовців займалися геть іншими справами.

«У зв’язку з тим можуть виникати поодинокі випадки, де цю зброю, можливо, людина не в тому місці взяла. Але це має більш штучний характер, ніж системний», – каже Сергій Мовенко.

Видача зброї, запевняють, відбувається чітко за законом. Для цього треба бути членом добровольчого формування, тероборони чи військовослужбовцем. 

Якщо ситуація на Волині буде погіршуватися, тоді почнуть видавати зброю цивільним.

Нагадаємо, що незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами карається законом.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Волиняни розсортували 100 тонн допомоги. У які міста її відправили
Наступна новина «Окупанти стріляли всюди». У Нововолинську тепер працює лікар з Ірпеня
Останні новини
Схожі новини