«Окупанти стріляли всюди». У Нововолинську тепер працює лікар з Ірпеня

«Окупанти стріляли всюди». У Нововолинську тепер працює лікар з Ірпеня

У Нововолинській центральній лікарні відтепер рятує життя людей лікар-анастезіолог КНП «Ірпінська ЦМЛ» Данило Костянтинович Лісняк. З першого дня повномасштабного вторгнення росії в Україну він перебував на роботі і лікував поранених цивільних і військових. Зумів виїхати лише 12 березня, коли вдалося евакуювати усіх пацієнтів лікарні. 

Про це йдеться на сторінці Нововолинської центральної лікарні.

«Освободітєлєй» лікувати не хотілося, - говорить лікар і розповідає історію жахливих подій, які пережив.

«Біля 6-ї години ранку 24 лютого дзвінок: «Почалася війна». Ми й так це зрозуміли, над нами літали літаки. 24 лютого приїхав на роботу і поїхав 12 березня. Гостомельський аеропорт, де почалася війна, в 3-х кілометрах від Ірпінської лікарні. З першого дня поступали поранені. Окупанти пішли трасою Київ-Ковель-Ягодин і на третій день були в Бучі. В Ірпінь вже дістатися було неможливо через підірвані мости. Спочатку до нас в Ірпінську ЦМЛ привозили поранених військових, потім - цивільних, а військових уже везли в військовий госпіталь. Далі поступали ті, кого знаходили у підвалах», – каже лікар.

Усі дні в окупації медики працювали під звуки вибухів. Робили ту ж роботу, як і зазвичай. Оперували, приймали пологи. Дітки народжувалися під звуки обстрілів. Лікарі так і працювали.

Читайте також: Три тижні у пеклі Маріуполя. Розповідь лікаря, який вирвався звідти

«Ми були в тилу у ворога - без води, тепла і світла. Окупанти стріляли всюди, влучали в сусідні будинки в кількох метрах. Бог милував, в лікарню не влучили. У Ворзелі в пологовий будинок окупанти звезли місцевих поранених. Їх навіть не випускали для надання медичної допомоги. Людям дістатися до лікарні, як і медикам до потерпілих, було неможливо - обстріли, вибухи…

Коли зробили гуманітарний коридор до Києва, в перший день з Ірпінської лікарні відправили першу групу поранених, на другий день - другу групу і виїхав медичний персонал, а в останній день - адміністрація. Якось так. Не знаю, що ще сказати… А Нововолинськ - гарне місто. Лікарня подобається. Справді!

Читайте також: «Нас розбомбили. А так все нормально». Розповідь переселенки, яка розмальовує укриття у Луцьку

Єдине, що дивує, - це те, як спокійно люди продовжують гуляти вулицями містами під час повітряної тривоги. Бережіть себе!», – підсумував лікар-анастезіолог з 42-річним досвідом Данило Лісняк.

Нагадаємо, звільненням Ірпеня керував волинянин Олександр Фацевич.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина В громадських місцях зі зброєю можуть бути лише волиняни, які виконують бойові завдання
Наступна новина Лучани попрощалися ще з двома волинськими Героями
Останні новини
Схожі новини