Яким був перший день фестивалю повітряних куль у Луцьку. ФОТО

Яким був перший день фестивалю повітряних куль у Луцьку. ФОТО

Перший день карнавалу повітряних куль «Аеrosfera» у Луцьку зібрав чимало людей. Тих, хто хотів політати, було значно більше, ніж куль, однак ціна «відсіювала» охочих.

Офіційний старт фестивалю відбувся 16 червня, хоча мешканці міста вже мали можливість помилуватись повітряними кулями напередодні ввечері, коли відбувся перший запуск на території міста.

У суботу одна куля розпочала подорож із Театрального майдану, ще чотири вирушили з іподрому. На кожній з них було по троє пасажирів та один пілот.

Шоста куля піднялась у повітря невдовзі після злету решти, проте на ній літали лише над Театральним майданом на значно меншій висоті і це тривало лічені хвилини. Тут діяла жива черга і оплата була відповідно меншою за політ над містом, який тривав півтори години.

Допускали на «борт» дітей старших восьми років. Серед наймолодших – лучанки Анна та Лєра.

«Дуже круто!», –  поділилась перша дівчинка. «Так страшно», – зізналась друга.

Серед старших – Христина Ващеня – донька загиблого танкіста з Турійського району Івана Ващені.

«Дякую «Мецентам для солдата» за те, що виконали мою мрію. Було таке бажання на День народження – політати на повітряній кулі. Враження не передати. Такі красиві краєвиди відкриваються і цей адреналін...», – розповіла дівчина.

Читайте також: Фотограф зазнімкував, як у Луцьку сходило сонце та літали повітряні кулі. ФОТО

Ті, хто мав нагоду політати над Луцьком довше, також розповіли про емоції, зокрема, говорили, що це значно краще, ніж стрибки з парашутом.

«Дуже захопливо, видовищно, цікаво, високо і тепло. Всім раджу», – сказала Лєна Кухарчук.

Передував цьому перформанс – освячення у повітроплавці, яке пройшли всі, хто був членом екіпажів 5 куль.

Таким чином віддали данину чотирьом стихіям, які супроводжували у подорожі, – землі, з якої стартували і на яку повернулись, вітру, який не заважав польоту, вогню, який палахкотів у кулях, та воді, яка була у формі хмар.

Усі, хто були лише спостерігачами, протягом дня слухали музику ді-джеїв та рок-гуртів, куштували напої та страви від партнерів свята, а діти бавились на каруселях, батутах та інших атракціонах.

«Так круто. Дуже крутий фестиваль, емоції зашкалюють. Ми б хотіли політати, але синок злякається, ще замаленький. Бачили, як літали кулі, аж дух перехоплює, хоч ми й не катались»,  – промовила Юлія Радчук. Вона прийшла на фестиваль із чоловіком Борисом та сином, якому два з половиною роки. Каже, що як їхнє дитя підросте, неодмінно політають утрьох.

Натомість, за словами організаторів, «Аеrosfera» викликала шквал критики, оскільки у ці дні Волинь зустрічала та ховала загиблого на Сході бійця Миколу Вільчинського.

«По відгуках людей щодо фестивалю зробив висновки, що треба не проводити більше фестивалів у Луцьку, взагалі нічого не робити, скорботні чорні стрічки одягнути і плакати, як в нас в країні все погано і як неправильно все роблять, критикувати інших людей, які щось роблять», – розповідає директор департаменту сім'ї, молоді та спорту Луцькради Олексій Веремійчик. Саме його департамент сприяв проведенню фестивалю спільно з організаторами Lutsk Food Fest.

Олексій Веремійчик

До слова, у програмі першого дня було заплановане вечірнє світіння аеростатів, однак через несприятливі погодні умови, цього не відбулось. Фестиваль триватиме ще сьогодні, 17 червня, до 22:30.

Текст: Наталя ХВЕСИК (Перший)

Фото: Павло БЕРЕЗЮК (Перший)

Читайте також: Повітряні кулі у Луцьку - з висоти пташиного польоту. ВІДЕО


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина У Луцьку зіткнулися автобус та позашляховик. ФОТО
Наступна новина У Луцьку завершився другий день ярмарку для мам та дітей Baby market. ФОТО. ВІДЕО
Останні новини
Схожі новини