«Якщо вартість пального впаде, знижуватимемо тариф для маршруток», - луцький посадовець

«Якщо вартість пального впаде, знижуватимемо тариф для маршруток», - луцький посадовець
Фото - Хроніки Любарта

У Луцькраді розповіли, що якщо вартість пального різко впаде, вартість проїзду в громадському транспорті міста може зменшитись.

Про це йшлося 23 січня під час виконкому.

Директор департаменту економічної політики Олександр Озінович розповів, що план діяльності з підготовки проектів регуляторних актів на 2019 рік доповнили питанням про тариф у громадському транспорті, однак це не означає, що тариф будуть піднімати. Мовляв, цей пункт вносили ще в жовтні, оскільки ніхто не може достеменно знати, якою буде вартість палива навесні чи влітку і чи не буде потреби змінювати тариф.

За його словами, що якщо ціни на пальне будуть нижчими за показник, закладений у структурі тарифу, то сам тариф можуть знизити. Однак він додав, що наразі цей показник становить 23 гривні, а за оптовими цінами придбати пальне можна не дешевше, ніж за 24 гривні.

«Чи не зарано порушуємо питання про підняття цін на тариф?» - поцікавився журналіст Ярослав Андрусяк. Він навів дані, що проти посадовців міської ради порушили три кримінальні провадження за зловживання становищем, підроблення і шахрайство та сказав, що розрахунки тарифу необґрунтовані, оскільки нема достовірних даних про обстеження пасажиропотоку.

Натомість йому розповіли, що мова не йде про зміну тарифу, а лише про пункт, який дозволить змінювати тариф, якщо у цьому буде потреба.

«Якщо нема умов і обставин для зміни тарифу, в нас нема підстав голосувати за цей пункт», - зауважив член виконкому Михайло Щур і попросив не вносити пункт про можливі зміни тарифу у план. Однак його пропозицію не підтримали.

Нагадаємо, 13 січня у Ковелі підвищили вартість проїзду у маршрутках з 4 до 5 гривень.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Ще дві парафії УПЦ МП на Волині перейшли до нової церкви
Наступна новина Триває будівництво «Паркового кварталу» у Ковелі. ФОТО
Останні новини
Схожі новини