Яку несподівану користь для організму дає голодування?

Яку несподівану користь для організму дає голодування?

Вчені Гарвардського університету з'ясували, що контроль активності мітохондрій за допомогою дієт або генетичних маніпуляцій збільшує тривалість життя і сприяє здоровому старінню.

Як відомо, мітохондрії є органоїдами в клітинах живих організмів. Саме в них відбувається відновлення кисню, а також утворюється АТФ – енергоємна молекула, необхідна для клітинного метаболізму. Сировиною для них є інші речовини, які потрапляють в організм з їжею. У них також утворюються кисневі радикали, які ушкоджують клітину і сприяють її старінню.

Мітохондрії утворюють мережі, які змінюються у відповідь на енергетичні потреби клітин і з віком організму вони функціонують все гірше.

Науковці вирішили перевірити гіпотезу на круглих черв'яках виду "Caenorhabditis elegans". Як і було очікувано, зменшення кількості споживаних калорій підтримувало функції мітохондріальних мереж від чого відповідно організм черв’яків почав голодувати і їхня тривалість життя збільшувалась.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина У Луцьку вшанували пам'ять розстріляних євреїв
Наступна новина Дві європейські держави домовилися про зміну кордону
Останні новини
Схожі новини