Науковці назвали користь від голодування

Науковці назвали користь від голодування

Регулярне голодування може дати надію людям, що страждають на розсіяний склероз, оскільки було встановлено, що скорочення споживання їжі може усунути симптоми цієї недуги.

Експерименти на мишах з розсіяним склерозом показали, що симптоми хвороби стали менш вираженими, коли їм давали їжу через день, – повідомляє Радіо Максимум

Медики сподіваються, що зміна раціону харчування людей із розсіяним склерозом дозволить маніпулювати імунною системою, яка є надмірно активною й атакує організм.

Дослідження показують, що розсіяний склероз вражає 2,3 мільйона осіб по всьому світу, пошкоджуючи мозок і нервову систему. Розсіяний склероз змушує імунну систему атакувати здорові нерви, викликаючи втому, ускладнену ходьбу, проблеми із зором і м'язами, а також погіршення здатності людей мислити.

Дослідники Вашингтонського університету в Сент-Луїсі очкують, що отримані ними результати допоможуть людям, що страждають хворобливим і виснажливим станом.

Під час випробувань фахівці вирішили з'ясувати, чи вплинуть зміни в раціоні харчування на симптоми розсіяного склерозу у мишей. Голодування через день дозволило мишам відчувати менше труднощів при ходьбі, а також зменшило слабкість кінцівок і параліч – симптоми пошкодження головного мозку, викликані розсіяним склерозом.

Крім того, імунна система голодуючих мишей була більш контрольована, а в організмі гризунів спостерігалося менше запалення – імунної відповіді, яка могла пошкодити клітини.

Після успішних випробувань на мишах учені проводять клінічні випробування на людях. Якщо голодування або скорочення вживання калорій буде мати той же ефект у людей, це може прокласти шлях до розробки нових методів лікування розсіяного склерозу поряд із традиційними ліками.

У першій частині випробувань одна група учасників буде дотримуватися типового раціону харчування, а друга буде харчуватися, як звичайно, протягом п'яти днів на тиждень і обмежуватися 500 калоріями протягом двох інших днів.

Раніше ми писали: повідомили, як голодування зупиняє старіння організму.

Читати також: Періодичне голодування з фізичними вправами покращують здоров’я – дослідження


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Представники волинських ОТГ дізналися, як стати цікавими для ЗМІ
Наступна новина У Луцьку відбувся семінар про «основу основ»
Останні новини
Схожі новини