Повідомили, як голодування зупиняє старіння організму

Повідомили, як голодування зупиняє старіння організму
Фото - zakarpatpost.net

Вчені дізналися, що періодичне голодування покращує процеси енергетичного обміну в організмі.

Про це повідомляє Радіо МАКСИМУМ.

Дослідники з Гарвардської школи громадського здоров'я імені Т.Х.Чана в Бостоні вивчили обмінні процеси в організмі і прийшли до висновку, що одна з причин старіння – це порушення функціонування мітохондріальних мереж, які відповідають за важливі механізми фізіологічної регуляції і енергетичного обміну.

Згодом мережі стають непридатними і починають виробляти вільні радикали, отруйні клітини і порушують метаболізм. Саме цей процес і є однією з причин виникнення вікових захворювань.

Біологи встановили, що зменшення кількості споживаних калорій позитивно позначається на активності мітохондріальних мереж і дозволяє їм тривалий час залишатися в «гарній» формі. Таким чином, помірне голодування уповільнює вікові зміни і збільшує тривалість життя, вважають вчені.

Наші дослідження відкривають нові можливості для тих, хто задавався питанням запобігання вікових захворювань, – розповіла керівник команди вчених Хезер Вейр.

За її словами, в майбутньому вчені планують визначити, наскільки сильно обмеження раціону впливає на «пластичність» мітохондріальних мереж у ссавців.

Раніше ми писали, чим корисне голодування.

Читати також: Періодичне голодування з фізичними вправами покращують здоров’я – дослідження


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Як луцькі підприємці відстоювали свої робочі місця. ВІДЕО
Наступна новина На Волині розростається борщівник. ВІДЕО
Останні новини
Схожі новини