Японія подарує луцькій лікарні апаратуру за 2,5 мільйони гривень

Японія подарує луцькій лікарні апаратуру за 2,5 мільйони гривень
Фото ілюстративне

Луцька міська клінічна лікарня виграла японський грант на обладнання, яке дозволяє заглянути у шлунок.

Про це «Першому» розповіла головна лікарка закладу Лариса Духневич.

З її слів, на участь у програмі «Кусаноне» японського уряду надійшло 500 заявок з усієї України. В результаті організатори відібрали 12 переможців, серед яких – луцька лікарня.

Заклад отримає відеодуоденоскоп та відеогастроскоп з комплектом обладнання. Загальна вартість – близько 2,5 мільйонів гривень.

«Це обладнання дозволяє оглядати шлунок, виявляти сторонні тіла, виявляти і зупиняти кровотечі, жовчокам’яну хворобу. У нас є подібне обладнання, але воно вже потребує заміни», - розповіла Лариса Духневич.

Довідково: «Кусаноне» - програма допомоги Японії країнам, що розвиваються. У 2019 році на її реалізацію в Україні витратять близько 800 тисяч доларів.

Починаючи з 2002 року в Україні в рамках «Кусаноне» профінансовано 139 проектів у сферах охорони здоров’я, освіти, соціального захисту тощо. На це Японія витратила близько 10 мільйонів доларів.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина «Ми вам віримо». Які ресторани Луцька приймають замовлення по телефону. ЕКСПЕРИМЕНТ
Наступна новина У Луцьку бракує дільничних офіцерів: 1 на 10 000 людей
Останні новини
Схожі новини