«Є багато незрозумілих питань», - луцький автомобіліст про вимірювання швидкості

«Є багато незрозумілих питань», - луцький автомобіліст про вимірювання швидкості

Луцький автомобіліст Сергій Шараєвський вважає, що вимірювання швидкості на дорогах – потрібна ініціатива. Однак, як це працюватиме, поки невідомо.

Про це він розповів у коментарі «Першому».

Нагадаємо, 8 жовтня в Україні у тестовому режимі поліція почала вимірювати швидкість руху на дорогах з допомогою ручних пристроїв TruCam. На Волині швидкість вимірюють на двох трасах – Устилуг-Луцьк-Рівне та Луцьк-Ковель-Ягодин.

«Загалом ініціатива по контролю над швидкістю необхідна. Насправді, це мало відбутися набагато раніше. Тоді б ми могли уникнути тієї сумної статистики, яку маємо на сьогодні», - переконаний громадський активіст.

«Позначати місце знаходження вимірювачів — це теж нормальна практика, якщо метою є попередження перевищення, а не стара репресивно-каральна практика. Але поки залишається багато відкритих і незрозумілих питань. Буде відбуватися фіксація в автоматичному режимі з листом на пошту чи все-таки автівки зупинятимуть поліцейські? Як сплачувати штраф: на місці чи пізніше через банк? Чи будуть в майбутньому встановлюватися пристрої автоматичної фіксації швидкості? Чи будемо ми зустрічати поліцейських "у кущах"? На яких ділянках вимірюватимуть швидкість (в населених пунктах, в аварійних місцях чи будь-де, де зручно поліції)?» - каже Сергій Шараєвський.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Співачка з Волині Оксана Козунь вийшла заміж. ФОТО
Наступна новина Вакцини проти грипу в Луцьку: все, що треба знати
Останні новини
Схожі новини