«Єдине вікно» працює: тривалість здійснення митних процедур зменшилась на півгодини

«Єдине вікно» працює: тривалість здійснення митних процедур зменшилась на півгодини

За січень-березень 2018 року через пункти пропуску для автомобільного сполучення, що розташовані в зоні діяльності Волинської митниці ДФС, пропущено понад 165 тисяч транспортних засобів, які слідували смугами руху «червоний коридор».

Про це повідомляє ГУ ДФС у Волинській області.

Середній час оформлення таких транспортних засобів – 1 год 5 хв. Для порівняння: у березні минулого року для оформлення товарів у митних зонах Волинської області необхідно було затратити 1 год. 43 хв.

Скорочення тривалості митних процедур зумовлене комплексом нововведень. Серед них – принцип «єдиного вікна» під час проходження державних видів контролю, який поступово впроваджується з травня 2016 року завдяки ініціативам Мінфіну та ДФС.

У січні-березні 2018 року за цим принципом у підрозділах Волинської митниці було оформлено 98,6% експортних та 96,1% імпортних електронних декларацій.

Крім спрощення ведення зовнішньоекономічної діяльності, «єдине вікно» дозволяє мінімізувати корупційні ризики через автоматизацію процесів та усунення суб’єктивних факторів у прийнятті рішень посадовими особами контролюючих органів.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина У ЖК «Парковий квартал» на дитмайданчику встановили літачок. ФОТО
Наступна новина У мережі з'явився офіційний саундтрек «Євробачення-2018». ВІДЕО
Останні новини
Схожі новини