Єдиний на Волині медзаклад, де діти долають рак, потребує нового обладнання

Єдиний на Волині медзаклад, де діти долають рак, потребує нового обладнання

Онкогематологічний центр Волинського обласного дитячого територіального медичного об’єднання має гостру потребу в новому обладнанні для введення хіміотерапії маленьким пацієнтам медичного закладу – інфузійних насосах (інфузоматах).

Про це повідомляють на сайті Благодійного Фонду «СТОПРАК». 

Інфузомати – це спеціальне обладнання, яке забезпечує високоточне дозування ліків і їх рівномірне потрапляння в організм дитини протягом тривалого часу. Прилад дозволяє лікарю задавати програму і регулювати швидкість введення необхідної дози препарату завдяки спеціальній вбудованій електронній системі. Крім того, використання інфузоматів рятує від розвитку побічних реакцій і ускладнень, що є дуже важливим фактором у лікуванні онкологічних захворювань.

Завідувачка педіатричного відділення №3 з центром дитячої онкогематології Волинського обласного дитячого територіального медичного об’єднання Яна Рижко розповідає, що зараз у закладі є 15 інфузоматів. Щоправда, більш-менш добре із них працюють лише 5.

«Через те, що обладнання вийшло з ладу, інфузомати у процесі введення препаратів починають подавати сигнал, що інфузія надходить неналежним чином. Тож, аби інфузія надходила за той часовий проміжок, який передбачений, медсестри змушені змінювати одні інфузомати на інші. Загалом кожних 3-4 години змінюємо інфузомат, аби не було збоїв. Ремонтувати старі інфузомати ніхто й не хоче братися, бо вони вже просто вичерпали свій ресурс через тривалий термін експлуатації», – пояснює Яна Рижко.

Медик додає, що заклад гостро відчуває потребу щонайменше у 5 нових інфузоматах. Саме така кількість дозволить забезпечити цим обладнанням хоча б ті палати, у яких зазвичай перебувають діти з онкогематологічними недугами у вкрай важкому стані.

Яна Рижко наголошує, що в процесі лікування онкологічних хвороб потреба у чітко дозованому введенні лікарських засобів виникає щоденно. Тут перевага інфузоматів над звичайними краплинними системами – суттєва. Вбудована електронна система дозволяє задати певну програму. Можна точно розраховувати дозування, керувати швидкістю подачі препаратів та навантаженням. При використанні інфузоматів для введення хіміотерапії зменшується медикаментозне навантаження на самого пацієнта.

«Аналіз ринку медичного обладнання засвідчив, що ціна одного якісного інфузомата – приблизно 70 тисяч гривень. Забезпечення єдиного на Волині медичного закладу для лікування онкохворих дітей мінімальною необхідною кількістю інфузоматів коштуватиме приблизно 350 тисяч гривень. Тож Благодійний Фонд «СТОПРАК» розпочинає кампанію зі збору коштів!», – розповідають у фонді «СТОПРАК». 

 


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Волинську обласну лікарню може очолити колишній кандидат від «Слуги народу»
Наступна новина Продовжили оплату готівкою в транспорті Луцька. Перевізники все одно не виходять на маршрути
Останні новини
Схожі новини